AS Roma sneuvelt na schandalige overtredingen

AS Roma - FC Porto 0-3
Strootman stond in de basis bij AS Roma en zag zijn ploeg goed beginnen aan de thuiswedstrijd tegen FC Porto. Radja Nainggolan beproefde al in de tweede minuut zijn geluk met een hard schot van afstand, maar Iker Casillas had een geweldige redding in huis. Voor Roma bleek deze goede start geen voorbode op meer; sterker nog, na acht minuten kwam Porto op voorsprong. Een indraaiende vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt door Felipe Augusto, die vorige week nog een eigen goal maakte. Hij vierde zijn doelpunt met een acrobatische salto.

Roma moest in de achtervolging en kreeg goede kansen via Nainggolan en Mohamed Salah, maar zij wisten niet te scoren. Kort na de mogelijkheid voor laatstgenoemde kwam Roma vervolgens met tien man te staan, vanwege een schandalige overtreding van De Rossi op Maximiliano Pereira. Net als vorige week moest Roma dus met een man minder verder (in Portugal kreeg Thomas Vermaelen twee keer geel) en net voor rust kreeg Hector Herrera een enorme kans om Porto op 0-2 te schieten. De schuiver van de aanvoerder van de bezoekers ging echter rakelings naast.

Kort in de tweede helft moest Roma alsnog een domper zien te verwerken. Invaller Emerson ging met een gestrekt been in op Jesús Corona, waarna ook hij een directe rode kaart kreeg en Roma met negen man kwam te staan. Toch gaven de gastheren niet op en Diego Perotti kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar een fantastische tackle zat hem dwars. Een ruim kwartier voor tijd viel vervolgens de beslissing, toen Miguel Layun werd weggestuurd, hij de ver uit zijn doel gekomen Wojiech Szczesny passeerde en de 0-2 in het lege doel schoof. Het verzet van Roma was hiermee gebroken en na een knappe individuele actie maakte Corona er nog 0-3 van.

Hapoel Beer Sheva - Celtic 2-0
Na de 5-2 overwinning in eigen huis leek Celtic op rozen te zitten, maar door de doelpunten die Hapoel Beer Sheva had weten te maken in Schotland, kon het in de return toch nog spannend worden: zéker toen Bas Nijhuis de thuisploeg na een kwartier spelen een strafschop gaf. Mahran Radi ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar hij hielp de enorme kans om zeep. Vijf minuten later zorgde Ben Sahar met een rake kopbal alsnog voor de 1-0 en Ovidiu Hoban profiteerde kort na rust van defensief geblunder bij Celtic (2-0). Hapoel had nu nog maar een doelpunt nodig om de Champions League te bereiken, maar vond deze goal niet. Celtic haalde dus opgelucht adem.