De volgende stap voor de balvirtuoos uit Delfshaven
Door ZlatanInzaghi
Woensdag, 31 augustus 2016 om 09:48 • -

Waarschijnlijk zullen ze opnieuw niet samen in hetzelfde shirt op het veld staan: Lerin Duarte en Iliass Bel Hassani. De één keert terug bij Heracles Almelo na een mislukt avontuur bij onder andere Ajax, terwijl de ander een nieuwe uitdaging bij AZ lijkt aan te gaan. Saillant detail: doordat Duarte vertrok naar Ajax, kwam Bel Hassani naar Heracles. De rollen lijken nu omgedraaid, en dat zorgt ervoor dat de vrienden uit Delfshaven (Rotterdam) elkaar waarschijnlijk wéér ontlopen bij Heracles. Bel Hassani lijkt naar AZ te vertrekken, wat een einde maakt aan de heerlijke acties die de Nederlands-Marokkaanse voetballer in Almelo voor Heracles vertoonde.

Hij komt uit dezelfde buurt als onder anderen de broertjes Wijnaldum en Jerson Cabral en hij speelde net als Duarte lange tijd in de jeugd van Sparta Rotterdam. Na 75 wedstrijden, zestien goals en de titel 'Jupiler League Talent van het Jaar 2011/2012', vindt Bel Hassani het, net als velen, tijd voor een stap naar de Eredivisie. Omdat Ajax Eriksen verkoopt aan Tottenham Hotspur, komen de Amsterdammers uit bij Heracles Almelo voor de destijds geweldig spelende Duarte. Dit zorgt ervoor dat Heracles op zoek moet gaan naar een opvolger en al snel kwam de club uit op Bel Hassani die al lange tijd op het lijstje stond.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Eenmaal in Almelo doet Bel Hassani wat er van hem verwacht wordt: hij speelt frivool, stijlvol en gedurfd. In het Polman Stadion groeit de oorspronkelijk linksbenige middenvelder uit tot een publiekstrekker, iemand van wie je elke wedstrijd is extra's verwacht. Dat stukje extra brengt hij vaak en dit zorgt ervoor dat velen zijn vertrek al eerder hadden verwacht. Met steekballen waar zelfs de commentator soms van stilvalt laat Bel Hassani de Eredivisie genieten van het mooiste spelletje ter wereld genaamd voetbal.

Bel Hassani komt zoals gezegd uit Delfshaven, een lastige wijk in Rotterdam West. Doordat hij een ongelooflijke drang had om professioneel voetballer te worden is hij het verkeerde pad niet opgegaan. Dat verkeerde pad had bijvoorbeeld ook zijn vriend Bruno Martins Indi op kunnen gaan, maar onder andere Bel Hassani hielp hem eruit door zijn gedrag te melden bij hem, zijn vriendin en zijn toenmalige manager.

Dat Bel Hassani een jongen is die anderen steunt blijkt ook wel uit het moment na de 6-1 zege op NAC Breda eind 2014. Na een weergaloze goal rent de middenvelder naar de looptrainer van Heracles Almelo, Richard van Beek. Van Beek barst vervolgens in tranen uit en de vraag waarom laat ook Iliass Bel Hassani niet onberoerd. 'Richard gaat door een hele moeilijke tijd heen op privégebied en met dit gebaar wil ik hem steunen.' zegt Bel Hassani met tranen in zijn ogen. Het getuigd van klasse dat de Rotterdammer verder niet ingaat op deze persoonlijke details en op deze manier zijn steun betuigd.

Met de intelligente middenvelder in de gelederen behaalt Heracles Almelo voor het eerst in de historie de Europa League, een geweldige prestatie en een mijlpaal voor zowel de club als voor de speler zelf. Bel Hassani maakt zijn debuut in augustus 2016 tegen het Portugese Arouca, dat Heracles na twee gelijke spelen uitschakelt. Ondanks deze teleurstelling begint Bel Hassani het seizoen 2016/2017 bij vlagen goed, en na het aanstaande vertrek van Henriksen bij AZ valt al snel de naam Bel Hassani in Alkmaar. Het constante dominospel in de transferperiode waardoor Bel Hassani in 2013 naar Heracles kwam, zorgt er nu voor dat hij richting Alkmaar vertrekt.

Ik denk dat ik namens iedereen die Heracles Almelo een warm hart toedraagt spreek, wanneer ik stel dat het verschrikkelijk jammer is dat deze geweldenaar hoogstwaarschijnlijk vertrekt uit Almelo. Omdat Bel Hassani vertrekt, opent dit automatisch weer deuren voor anderen, net als het vertrek van Duarte de deur voor Bel Hassani opende. Wie staat er nu op bij Heracles Almelo op het middenveld? Wellicht de teruggekeerde Lerin Duarte? Laten we het alleen al hopen voor deze goede vrienden, zodat ze in ieder geval samen op het veld kunnen staan, al is het in een ander shirtje.

 
Heracles Almelo

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties