'In Nederland draait het om echt voetbal, ze verdedigen er niet als gekken'
Dinsdag, 6 september 2016 om 10:15 • Robin BruggemanLaatste update: 09:52

Lucas Piazon staat al sinds 2012 onder contract bij Chelsea, maar door vijf verhuurperioden in vijf jaar tijd, waaronder een seizoen bij Vitesse, is de Braziliaan nog niet tot veel wedstrijden in de hoofdmacht van the Blues gekomen. Fulham pikte hem aan het einde van de transferperiode tot in ieder geval januari op en Piazon is blij dat hij weer aan spelen toe gaat komen. Toch heeft hij het wel gezien met al die verschillende werkgevers.

"Eén, twee of drie uitleenperiodes, dat is waarschijnlijk wel genoeg. Ik moet een club vinden die ik thuis kan noemen en ik hoop dat dat Chelsea is. Maar het wordt tijd dat ik ergens meer dan een jaar blijf", vertelt hij in gesprek met de Daily Mail. "Het is niet logisch om steeds aan een andere club verhuurd te worden. In mijn ervaring is dat niet goed voor een speler. Ik zie het niet meer als een positief iets, het is niet goed voor je om elk jaar ergens anders terecht te komen als je 22 bent."

Meer: Chelsea neemt na negen jaar afscheid van zijn langst dienende speler | Na 9 jaar en 7 huurperiodes lijkt Piazon (26) Chelsea definitief te verlaten

"Het is moeilijk om een plekje in het team te krijgen. Zij hebben natuurlijk hun eigen spelers en jij doet je best om een basisplaats te veroveren, minuten te maken, te scoren en doelpunten voor te bereiden", gaat Piazon verder. "Dat is alles wat je kunt doen. Ik had het geweldig naar mijn zin bij Vitesse, dat helpt wel. In Nederland draait het allemaal om het spelen van echt voetbal, ze verdedigen er niet als gekken. We hadden een geweldig team en speelden geweldig voetbal. Daarna ging ik naar Eintracht Frankfurt in Duitsland, waar je elke wedstrijd twaalf of dertien kilometer moet lopen. Na de eerste wedstrijd lag ik voor dood op het veld."

 
Premier League
 
Chelsea
 
Fulham
 
Vitesse
 
Eintracht Frankfurt

Poll
Denk jij dat Lucas Piazon het gaat maken?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties