Donk tast in het duister: 'Eén van de beste voetballers van Nederland'
Zaterdag, 15 oktober 2016 om 08:22

Ryan Donk maakt zich zaterdag met Real Betis op voor het bezoek van Real Madrid. De van Galatasaray gehuurde verdediger annex middenvelder deed tot dusver twee keer mee in het elftal van Gustavo Poyet. Hij hoopt dat het hem in Zuid-Spanje beter af gaat dan bijvoorbeeld Rafael van der Vaart. "Hij was een van de beste spelers van Nederland. Ik weet niet wat voor problemen hij hier heeft gehad."

Donk maakte samen met Royston Drenthe deel uit van het Jong Oranje dat in 2007 het EK Onder-21 won. Laatstgenoemde maakte vervolgens de overstap naar Real Madrid, maar net als veel leeftijdsgenoten kon ook hij niet alles uit zijn loopbaan halen. "In het voetbal weet je het nooit", zo vertelt Donk in gesprek met AS. "Soms heb je geluk, kom je erbij en win je een WK. En soms zit het tegen."

"Iedereen wil winnen, het maximale uit zijn loopbaan halen, maar niet iedereen kan voor Real Madrid of Barcelona spelen. Drenthe slaagde daar wel in en dat zal hem altijd bijblijven." Donk keek in het verleden veel naar Patrick Vieira en volgde de afgelopen jaren vooral de verrichtingen van Yaya Touré. "Zijn problemen bij Manchester City? Kwaliteit zou altijd boven persoonlijke problemen moeten staan."

 
LaLiga
 
Real Betis
 
Yaya Touré
 
Ryan Donk
 
Gustavo Poyet

>
La Liga
Real Betis
1
6
Real Madrid
Zaterdag, 15 oktober 2016 om 20:45
Meer nieuws
   
13:43
13:43
Dick Advocaat grijpt mis: 'Jammer dat hij niet voor ons heeft gekozen'
0
   
13:25
13:25
'Gewilde Dani Olmo zet zinnen op overstap naar Bundesliga'
8
   
13:08
13:08
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
7
   
12:49
12:49
De Ligt: 'Als ik in hun schoenen stond, zou ik ook boos zijn'
21
   
12:24
12:24
'Ik kan het niet geloven dat Lewandowski en Coutinho mijn ploeggenoten zijn'
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties