NEC knokt zich terug na treffer van uitgefloten Foor

De 24-jarige Foor liep na het voorbije seizoen uit zijn contract bij NEC en tekende bij aartsrivaal Vitesse en werd bij aankomst in De Goffert dan ook weinig hartelijk begroet door een groep supporters. Hij nam echter sportief wraak door doel te treffen, want na 38 minuten scoorde Foor op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. Laatstgenoemde leverde voor de tweede keer in een Eredivisiewedstrijd een assist af in dienst van Vitesse; Van Wolfswinkel bereidde óók in 2008 tegen NEC een treffer voor.

NEC en Vitesse begonnen fel aan het duel, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Van Wolfswinkel scoorde wel, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In een fase waarin de thuisploeg het balbezit wat leek te kunnen koesteren, bepaalde Foor dus de ruststand op 0-1 in het voordeel van Vitesse. Peter Hyballa voerde in de rust een dubbele wissel door: Jay-Roy Grot en Janio Bikel werden vervangen door Taiwo Awoniyi en Reagy Ofosu. NEC bleef het echter moeilijk vinden om openingen te creëren en Vitesse legde bij vlagen heel aardig voetbal op de mat.

Na 56 minuten zorgde NEC voor het eerst weer voor enige dreiging: Matt Miazga blokte een schot van Mohammed Rayhi. Een kleine tien minuten later werd de wedstrijd stilgelegd omdat Lewis Baker bij een hoekschop aanstekers en bekers drank naar zijn hoofd geslingerd kreeg en na de hervatting slaagde NEC er lange tijd niet in om wat terug te doen. Hyballa bracht in de persoon van Quincy Owusu-Abeyie nog wel een extra aanvaller binnen de lijnen, maar verder dan een poging van Awoniyi leek de gastheer niet meer te komen. Leek, want in de 88e minuut scoorde Awoniyi na een kopbal van Dario Dumic.