Topper eindigt onbeslist; spektakelstuk in Velsen-Zuid

NAC Breda - VVV-Venlo 0-0
NAC had in de eerste helft het beste van het spel en werd een aantal keer gevaarlijk. Met name Cyriel Dessers liet zich gelden, maar de spits schoot onder meer een keer naast en punterde over. Aan de andere kant deed onder anderen Joey Sleegers (schot over) een poging, maar er zouden in de eerste helft geen treffers vallen. In de tweede helft had Shane O'Neill er na 53 minuten 1-0 van kunnen maken, maar de huurling van Apollon Limassol schoot uit een rebound over. Dessers liet twee minuten daarna ook een goede kans liggen: de Belg tikte tergend langzaam naast. Beide partijen slaagden er ook daarna niet in om het net te laten bollen en daardoor bleef het in Brabant bij een brilstand.

Fortuna Sittard - MVV Maastricht 2-3
MVV kwam na een klein half uur door een rake strafschop van Thomas Verheydt op voorsprong, maar zocht de kleedkamer op met een achterstand. Roald van Hout profiteerde van slecht uitverdedigen en Jorrit Smeets zette Fortuna vervolgens met een afstandsschot op een 2-1 voorsprong. MVV gaf zich evenwel niet gewonnen en boog na de onderbreking de score weer om: Verheydt scoorde na een voorzet van Joeri Schroijen en Pieter Nys tekende vervolgens voor de 2-3 na goed doorkoppen van Verheydt. Het door Ron Elsen getrainde MVV sleepte die minimale voorsprong over de streep in het Fortuna Sittard Stadion.

Telstar - Almere City FC 3-6
Net als in Sittard vielen er ook in Velsen-Zuid behoorlijk veel doelpunten. Almere leek na treffers van Sherjill MacDonald (lobje) en Soufan Ahannach (van richting veranderd schot) de schaapjes wel op het droge te hebben, maar Telstar knokte zich in de tweede helft terug. Liban Abdulahi liet doelman Chiel Kramer met een schot uit de draai kansloos en Joël Donald kopte na 65 minuten de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Denis Mahmudov leek vervolgens met de 3-2 de zege voor Telstar veilig te stellen, maar door treffers van Ahannach (2x), MacDonald en Sylvester van der Water werd het nog 3-6 voor Almere.

FC Emmen - SC Cambuur 0-1
Cambuur stelde de punten zes minuten voor tijd veilig, want Gino Bosz kroonde zich toen met een prachtige inzet in de bovenhoek tot de matchwinner in de JENS Vesting. De bezoekers hadden al eerder toe kunnen slaan, maar in de eerste helft raakte Tyrone Conraad, na doelman Dennis Telgenkamp te hebben gepasseerd, de paal. Na de pauze kwam het eerste gevaar van Emmen: Issa Kallon mikte net naast. Het treffen leek uiteindelijk in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar door toedoen van Bosz werd het dus toch nog 0-1 voor de bezoekers uit Leeuwarden.

FC Volendam - RKC Waalwijk 1-1
Volendam deed in de eerste helft zijn best om de openingstreffer te maken, maar het zat de ploeg van trainer Robert Molenaar ook niet mee. Kees Kwakman kon na drie minuten net niet binnenkoppen en in het vervolg liet ook onder anderen Gyliano van Velzen na om er 1-0 van te maken. Aan de andere kant was Pieter Langedijk dicht bij een doelpunt. In de tweede helft maakte diezelfde Langedijk er alsnog 0-1 van: de linksbuiten scoorde na 55 minuten. Volendam stuitte vervolgens steeds op Etienne Vaessen, maar kwam na 69 minuten dan toch op gelijke hoogte. Paul Kok scoorde met een volley na een hoekschop.

FC Dordrecht - Helmond Sport 1-4
Na vier opeenvolgende nederlagen konden de Schapenkoppen een goede start wel gebruiken, maar het liep anders. Helmond greep na zeventien minuten de leiding via Jordy Thomassen, die trefzeker was met het hoofd. Dordrecht zocht hartstochtelijk naar de gelijkmaker. Dat leidde ook tot enkele kansen, maar het was Thomassen die opnieuw toesloeg namens de Noord-Brabanders. Furhgill Zeldenrust omspeelde keeper Tim Coremans en gooide het duel vlak voor rust op slot: 0-3. Joël Thomas trof in de tweede helft namens Dordrecht de paal met een heerlijk hakje. Later maakte hij alsnog de 1-3, maar uit een vrije trap van Marc Höcher werd het 1-4. Helmond klimt daardoor naar plek zeven in de Jupiler League.

Achilles'29 - FC Oss 1-2
Dit seizoen incasseerde Oss veruit de meeste tegendoelpunten in de Jupiler League. Op bezoek bij de enige ploeg die lager op de ranglijst stond leek de ploeg van François Gesthuizen de nul te houden in de eerste helft, maar zover kwam het niet. Nadat doelman Ronald Koeman jr. een strafschop van Achilles pakte, zorgde Eef van Riel in de rebound voor de openingstreffer. In de tweede helft keerde Oss het tij echter. Tom Boere knikte zijn dertiende treffer van het seizoen binnen, waarna Justin Mathieu de comeback completeerde met een fraai afstandsschot. Een charge van Coen Gortemaker op de doelpuntenmaker, die van het veld gedragen moest worden, leverde nog rood op voor Achilles. Met tien man troffen de Groesbekers in blessuretijd nog de lat, dus Oss kwam goed weg.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-2
Fries Deschilder zal de wedstrijd in Den Bosch nog wel even bijblijven. Met een heerlijk schot op aangeven van landgenoot Jari Vandeputte bracht de Belgische middenvelder zijn club in de slotfase van de eerste helft op 0-1. Daarvoor hadden beide ploegen kansen gecreëerd; zo moest Ruud Swinkels halverwege de eerste helft knap redding brengen op een inzet van Juventus-huurling Stefano Beltrame. Net als het openingsdoelpunt mocht ook de 0-2 er wezen. Alemão nam de bal op de slof na een vrije trap vanaf de flank en trof doel. Omdat Swinkels in het restant van de wedstrijd goed oplette, hield Eindhoven de nul tegen de provinciegenoot.