'Trots van het Noorden' kan weer omhoog kijken na broodnodige driepunter

Dat FC Groningen en ADO Den Haag met een gelijke stand de thee opzochten mocht een klein wonder genoemd worden. De thuisploeg was heer en meester in de eerste helft, mede door een vroege voorsprong. Onder toeziend oog van ex-speler Arjen Robben volleerde Hans Hateboer de bal langs ADO-keeper Ernestas Setkus. Voor cultheld Hateboer was het zijn eerste doelpunt ooit in de Eredivisie; eerder scoorde hij al wel in de play-offs en in het bekertoernooi.

Na de openingstreffer was FC Groningen dus veel beter en de ploeg van trainer Ernest Faber kon het zichzelf verwijten dat het geen 2-0 werd. Tom van Weert miste oog in oog met Setkus, Simon Tibbling was onzorgvuldig met een voorzet, Mimoun Mahi raakte de bal verkeerd en Setkus redde op een poging van Van Weert. Het missen kwam de thuisclub duur te staan: op slag van rust kwam ADO, dat nog weinig had laten zien, op gelijke hoogte via Édouard Duplan. Voor de Fransman was het zijn vijfde doelpunt voor ADO Den Haag; hij maakte al zijn doelpunten in uitwedstrijden.

De treffer zorgde voor nieuw elan bij ADO Den Haag, dat beter aan de tweede helft begon dan de thuisclub. Prompt kwam FC Groningen weer op voorsprong. Na een prima steekpass van Etiënne Reijnen verscheen Van Weert voor Setkus en de aanvaller maakte nummer vier van het seizoen (2-1).

FC Groningen drong ADO Den Haag vervolgens weer ver terug. De bezoekers moesten het hebben van uitvallen via Gervane Kastaneer, die in zijn eentje echter niet veel kon uitrichten. In de slotfase zetten de Hagenaars nog een keer flink aan, maar FC Groningen koesterde de voorsprong en kan in de rangschikking weer omhoog kijken.