'Voetbalgod' en debutant pijnigen Werder; HSV in grotere crisis

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1-2
Alexander Meier wordt door de supporters van Frankfurt liefkozend Fußballgott genoemd en hij bewees zondag weer eens dat hij erg belangrijk kan zijn. De aanvaller kwam na rust in de ploeg voor Szabolcs Huszti en had slechts zes minuten nodig om zijn 91 Bundesliga-doelpunt te maken. Meier zorgde met een van richting veranderde poging voor de 1-1, want Florian Grillitsch had voor rust al voor de 1-0 gezorgd voor Werder. Beide partijen kregen in het vervolg van de tweede helft nog kansen om de drie punten te pakken, maar het leek bij een gelijke stand te blijven. Leek, want in de blessuretijd maakte debutant Aymen Barkok er 1-2 van.

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2-2
Op eigen veld had het nog ongeslagen Hoffenheim wellicht op een relatief eenvoudige middag gerekend, daar hekkensluiter HSV tot zondag pas twee punten bij elkaar gesprokkeld. De degradatiekandidaat kwam in de Rhein-Neckar Arena echter verrassend op voorsprong via Filip Kostic. De ploeg van trainer Markus Gisdol leek met een voorsprong te gaan rusten, maar in blessuretijd tekende Sandro Wagner voor de gelijkmaker. Vlak na rust kwam Hoffenheim via Steven Zuber op voorsprong. Na een uur spelen was het Thomas Müller die HSV langszij bracht en zijn ploeg uiteindelijk een punt bezorgde. Hoffenheim zette in de slotfase nog aan in de hoop op een overwinning, maar een derde doelpunt bleef uit, ondanks kansen van Andrej Kramaric en Sandro Wagner.