Poyet gaat voor grote geld en signeert contract bij club van Demba Ba
Dinsdag, 29 november 2016 om 21:15 • Dominic Mostert

Gustavo Poyet wordt de nieuwe trainer van Shanghai Shenhua. De kapitaalkrachtige club uit China maakt zijn komst dinsdag bekend. Poyet begint volgend seizoen aan zijn avontuur in Azië. De duur en de financiële details van zijn contract zijn niet bekendgemaakt, maar aangezien Shanghai miljoenenbedragen uitkeert voor transfers en spelerssalarissen lijkt Poyet zich te mogen verheugen op uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Shanghai heeft de beschikking over spelers als Demba Ba, Fredy Guarín en Obafemi Martins. Vorig seizoen eindigde de club onder Gregorio Manzano op een teleurstellende vierde plek. Die eindklassering was niettemin goed voor een plek in de play-offs van de Aziatische Champions League, waar Shanghai in februari 2017 aan deelneemt. Poyet zat sinds begin deze maand zonder werk, nadat tegenvallende resultaten de Uruguayaan de kop kostten bij Real Betis.

Hij was als speler actief bij Real Zaragoza (1990 tot 1997), Chelsea (1997 tot 2001) en Tottenham Hotspur (2001 tot 2004). Bovendien speelde Poyet 26 interlands voor Uruguay. Na zijn actieve carrière ging hij aan de slag als trainer. De voormalig middenvelder stond tussen 2009 en 2013 voor de groep bij Brighton & Hove Albion, waarna hij twee jaar de scepter zwaaide bij Sunderland. Vervolgens bracht hij een korte periode door bij AEK Athene, alvorens in mei 2016 aan de slag te gaan bij Betis.

 
Shanghai Shenhua
 
Gustavo Poyet
 
Demba Ba
 
Fredy Guarín
 
Obafemi Martins

Poll
Vind je Gustavo Poyet een goede trainer?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties