Roadtrip Italië: Serie A
Door 10_Alex_10
Vrijdag, 2 december 2016 om 12:54 • Laatste update: 13:23

Twee gekke Serie A-fanaten op zoek naar achtergelaten sporen uit het verleden van talloze grootheden afkomstig uit 'De Laars'.

Als we later groot zijn…

Dan bewegen mijn zwager en ik ons voort in een bloedsnelle, rode bolide van Ferrari door de Alpen. In een jankende 458 Speciale Aperta, voortbewegend met de Italiaanse zon in onze rug. Startend in Turijn, waar grootmeesters als Michel Platini en Alessandro Del Piero schitterden met het iconische dubbele cijfer achter op hun tricot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Langs het standbeeld rijdend van Torino grootheid: Valentino Mazzola, om onze eer en respect te betuigen aan een échte Italiaanse grootheid!

Doorrijdend naar de modehoofdstad Milaan. De interisti noemen hun voetbaltempel Giuseppe Meazza en de tifosi van AC Milan San Siro. Het feit is dat dit majestueuze stadion vele grootheden in het verleden ontving en op het punt staat om een complete metamorfose te ondergaan. Het decor voor misschien wel de beste twee spitsen aller tijden. Die dansten met hun noppen op het groen voor ruim tachtigduizend toeschouwers tijdens de Derby Della Madonnina. Ronaldo Luis Nazário de Lima en Marco van Basten. Daar gaan we de koets met de vele paarden laten grazen, zodat wij de sfeer kunnen herbeleven.

Passerend langs Sampdoria. Dé club waar viervoudig Champions League-winnaar Clarence Seedorf zich tot volwassen voetballer ontpopte en waar hij één seizoen lang schitterde voor i Blucerchiati en zo zijn transfer verdiende naar het grote Real Madrid. Om daar vervolgens het maagdelijk wit aan te trekken en te schitteren.

Op zoek naar vergane glorie in Parma. Waar grote Italiaanse namen werden geboren zoals die van Gianluigi Buffon, gouden bal winnaar Fabio Cannavaro, Gianfranco Zola en nog vele, véle andere!

Aangekomen in Florence, om 'zijn' voormalig fort dat Fiorentina heette op te zoeken. De illustere Gabriel Batistuta opende in het verleden met zijn kanonnen het vuur voor la Viola richting vijandelijk doel. Om daarna te worden ondersteund door het gebulder vanuit het juichende publiek. Veel voltreffers raakten hun doel, doordat hij als kanonnier alles aan flarden schoot en zo de bijnaam Batigol verdiende.

Het gaspedaal weer intrappend richting het zuiden. En het maakt ons niet uit welke weg we zullen nemen. Alle wegen leiden namelijk naar Rome! En er is maar één Cesar die nog op de troon zit. Het zou onvoorstelbaar prachtig zijn om de blonde Trequarista, Francesco Totti, El Capitano di Roma, voor het eerst en wellicht ook voor het laatst nog de bal zien doen strelen. Hoe mooi zou het zijn om de laatste keizer van de Romeinen in actie te zien? Tegen dé grote aartsrivaal genaamd Lazio Roma tijdens de derby della capitale. Snotterend zullen we i Giallorossi en i Biancocelesti achter ons laten om op zoek te gaan naar de enige La mano de Dios (de hand-van-God).

Aangekomen bij i Azzurri in Napels zullen we proberen om de nostalgie te doen herbeleven. Een absolute locatie voor ons voetbalpelgrims om te bezoeken. De plek waar Diego Armando Maradona de tango speelde met de bal en zo de harten veroverde van iedereen die het temperamentvolle Mediterrane bloed door zijn aderen heeft stromen.

Om de oversteek vervolgens naar het roze Palermo van wereldkampioen Fabio Grosso te moeten maken. Zouden we helaas genoodzaakt zijn om de vele pk's tijdelijk te moeten stillen vanwege de overstap naar het eiland. Om daarna bij aankomst van bestemming weer de laatste atmosferische motor van Ferrari open te trekken en weer te doen schreeuwen. Echoënd door het gebergte van het machtige Sicilië.

Met als eindbestemming Cagliari. Een ode aan - voor sommigen de allerbeste Italiaanse voetballer aller tijden - Luigi Riva. De voormalig legendarische linkspoot en nog altijd topscorer aller tijden van Italië. Zijn achtergelaten voetstappen op het grandioze Sardinië niet bezoeken zou heiligschennis betekenen!

Moge dromen ooit tot vervulling gaan…

Einde.

 
Serie A
 
Italië

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties