Mertens schittert met hattrick in dikke overwinning van Napoli

Napoli legde in de eerste helft al de basis voor de zege op Cagliari, dat al sinds april 2009 niet meer van i Partenopei heeft gewonnen. De thuisploeg werd voortdurend onder druk gezet en dat resulteerde tien minuten voor rust in de 0-1. Mertens draaide in het strafschopgebied goed weg van zijn tegenstander en schoot het leer diagonaal achter Marco Storari. Op slag van rust benutte Hamsik een rebound, na een kopbal van Lorenzo Insigne op de lat. Domper op de eerste helft was de blessure van Kalidou Koulibaly.

In de tweede helft liep Napoli verder uit. Na zes minuten verscheen de 0-3 reeds op het scorebord: Storari had geen antwoord op een goed schot van Piotr Zielinski. Daarna completeerde Mertens zijn hattrick: eerst verzilverde hij een steekpass van Insigne en daarna bekroonde hij een loopactie met de 0-5. Door de zege heeft Napoli weer evenveel punten als nummer vier, Lazio: 31 uit 16 Serie A-duels.

Dries Mertens scoort 3x in het duel Cagliari-Napoli (0-5)! ?? 20 duels in 2016/17 ? 10 doelpunten ?? 2 assists #seriea #calcio