Schouderblessure werd ex-Ajacied bijna fataal: 'Ik was bijna dood'
Dinsdag, 13 december 2016 om 13:40 • Thijs Post

Bruno Silva speelde in Nederland bij FC Groningen en Ajax en tegenwoordig is hij actief Cerro Largo, een club op het tweede niveau van Uruguay. Dat de vleugelverdediger nog kan voetballen is een klein wonder: in 2011 liep hij een levensbedreigende blessure op.

De schouder van Silva schoot uit de kom en hij moest geopereerd worden. "Na een dag of twee kreeg ik flinke pijn en moest ik terug naar het ziekenhuis. Ik bleek een infectie te hebben die m'n kraakbeen had aangetast en in m'n bloed terecht was gekomen. Mijn arm begon te zwellen en ik kreeg koorts. Ik werd in een rolstoel geplaatst en ook m'n nieren stopten met werken. Het ging steeds slechter, en toen was ik bijna dood", legt Silva uit aan VICE Sports.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De arts van de nu 36-jarige verdediger zei dat het mogelijk was om terug te keren. Dat lukte: meer dan twee jaar na de kwetsuur kwam de Uruguayaan weer in actie. Met zijn rechterarm kan hij nog niet alles, maar hij kan wel weer sporten. "En ik ben ook niet meer bang dat er weer iets mis zal gaan, dat is het belangrijkste."

 
Eredivisie
 
Uruguay
 
Ajax
 
FC Groningen
 
Bruno Silva

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties