Update: FC Groningen laat Hoesen naar Major League Soccer vertrekken
Dinsdag, 31 januari 2017 om 16:10

FC Groningen raakte Albert Rusnák begin deze maand kwijt aan Real Salt Lake City en ook Danny Hoesen lijkt de noorderlingen nog deze transferperiode te gaan verlaten voor een avontuur in de Verenigde Staten. RTV Noord meldt donderdagavond dat de aanvaller rond is met San Jose Earthquakes.

De 26-jarige Hoesen ontbrak donderdagmiddag al op de training bij Groningen en technisch manager Peter Jeltema bevestigt dat een vertrek van de spits aanstaande is. "Wij hebben Danny toestemming gegeven zich te oriënteren op een andere club'', laat de beleidsbepaler in een korte reactie weten aan het regionale medium.

Het contract van Hoesen loopt nog anderhalf jaar door in het Noordlease Stadion, waardoor de Groningers allicht nog een vergoeding overhouden aan de transfer. De spits kwam in de zomer van 2014 over van Ajax, maar een succes werd dat avontuur niet. In 57 competitieduels scoorde Hoesen slechts 11 keer.

Update donderdag 19 januari 21.39 uur - Vertrek Hoesen bijna rond: 'Gaat om laatste formaliteiten'
De transfer van Danny Hoesen naar San Jose Earthquakes lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft namelijk aan FOX Sports laten weten dat beide partijen dicht bij een akkoord zijn: "Ik acht de kans redelijk groot dat het rondkomt. De laatste formaliteiten worden nu afgerond", laat hij weten.

Update dinsdag 27 januari 19.25 uur - Nijland treedt naar buiten met details Amerikaanse transfer Hoesen
Hans Nijland verwacht dat Danny Hoesen 'een dezer dagen' naar San Jose Earthquakes vertrekt. Het gaat om een verhuurperiode tot het einde van het kalenderjaar 2017, zo laat de algemeen directeur van FC Groningen weten op de clubsite. "San Jose Earthquakes heeft na dit jaar een optie tot koop op Danny Hoesen, die in afwachting van zijn overgang naar Amerika nog in Nederland verblijft", voegt hij eraan toe.

Update 31 januari 16.10 uur - FC Groningen laat Hoesen naar Major League Soccer vertrekken
Danny Hoesen maakt het seizoen af bij de San Jose Earthquakes. FC Groningen bevestigt via de officiële kanalen dat de aanvaller voor de rest van het seizoen bij de club uit de Major League Soccer aan de slag gaat en dat men ook een optie tot koop op Hoesen heeft bedongen.

 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Ajax
 
Danny Hoesen
 
Albert Rusnák

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties