Veltman bagatelliseert 'heel sportief gebaar': 'Ik kan er om lachen'
Zondag, 12 februari 2017 om 19:25 • Yanick VosLaatste update: 21:55

Ajax rekende zondagmiddag door doelpunten van Bertrand Traoré en Kasper Dolberg eenvoudig af met Sparta Rotterdam (2-0) en verkleinde daarmee de achterstand op koploper Feyenood weer tot vijf punten. Na afloop van het duel in de Amsterdam ArenA ging het echter vooral over een merkwaardige actie van Joël Veltman, vroeg in de tweede helft.

Veltman wekte in eerste instantie de indruk de bal buiten de lijnen te gaan spelen toen teamgenoot Traoré geblesseerd op de grond lag, maar koos er uiteindelijk voor om de niet oplettende Iván Calero voorbij te gaan. "Ach, het was een slimmigheidje", vertelde de verdediger van Ajax na afloop volgens Metro. "Bertrand lag op de grond en ik dacht: hier ga ik gebruik van maken. Daarop deed ik net alsof ik de bal uit zou schieten. Toen keek die jongen om en op dat moment dacht ik: Ik ga er gewoon langs."

"Ik weet ook wel dat je hier niet de schoonheidsprijs voor krijgt, maar meer dan een slimmigheidje was het niet", vervolgde Veltman. "Ik kan er om lachen. In de kleedkamer zeiden ze tegen me: als je dat bij mij had gedaan had je een doodschop gekregen. Wat ik gedaan had als er gescoord werd uit die voorzet? Een doelpunt is een doelpunt."

Sparta-trainer Alex Pastoor had geen goed woord over voor de actie en sprak met gevoel voor cynisme van 'een heel sportief gebaar'. "Dat vind ik een beetje overdreven allemaal", zei Veltman over de ophef. "Het leverde niet een kans één op één op de keeper op ofzo. Wat ik zelf gedaan zou hebben als iemand dit bij mij deed? Ik zelf wacht altijd tot de bal uit is. Ik ga niet om me heen kijken als de bal nog in het veld is. Dat was niet handig van die jongen. Ach, het was iets dat in me opkwam en we moeten het ook niet groter maken dan het is. Kom op zeg, je kan er beter om lachen dan er een groot punt van te maken. Ik zal het niet meer doen, want het lukt nu toch niet meer."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Joël Veltman
 
Iván Calero Ruiz

>
Eredivisie
Ajax
2
0
Sparta Rotterdam
Zondag, 12 februari 2017 om 14:30
Poll
Was het slimmigheid of onsportief gedrag van Joël Veltman?
Slimmigheid
Onsportief gedrag
Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Heracles Almelo
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Twente - Feyenoord
1
   
13:15
13:15
Arne Slot houdt Cyriel Dessers ook tegen FC Twente op de bank
9
   
12:49
12:49
Marciano Vink: 'Onbegrijpelijk dat hij nog bij de selectie van Ajax zit'
44
   
12:10
12:10
Sergio Ramos maakt debuut voor PSG na maandenlang blessureleed
26
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties