Cheick Tioté op dertigjarige leeftijd overleden na hartaanval
Maandag, 5 juni 2017 om 17:11 • Dominic MostertLaatste update: 18:01

Cheick Tioté is maandag op dertigjarige leeftijd overleden na een hartaanval. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Emanuele Palladino bevestigd aan Sky Sports. De middenvelder van Beijing Enterprises, in het verleden actief voor Roda JC Kerkrade, FC Twente en Newcastle United, stortte tijdens een avondtraining ineen. In het ziekenhuis is Tioté om zeven uur lokale tijd overleden.

Tioté speelde sinds februari voor de Chinese club. Hij kwam sinds zijn komst tot elf competitiewedstrijden voor Beijing Enterprises, dat in de tweede divisie van China actief is. De controleur begon zijn carrière in 2005 bij Anderlecht, dat hem in het seizoen 2007/08 verhuurde aan Roda JC. In de twee jaar daarvoor was de Ivoriaan kampioen geworden met Anderlecht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In 2008 vertrok hij naar Twente, waarmee Tioté in 2010 ook kampioen werd. Na dat succesvolle jaar ging hij naar Newcastle United, waar Tioté zeven jaar speelde. Hij kwam tevens tot 52 interlands voor Ivoorkust en won in 2015 de Afrika Cup. Tioté laat drie kinderen achter.

Tioté is zeker niet de eerste voetballer die onverwachts op het veld bezwijkt. Marc-Vivien Foé was een van de bekendste. Hij stortte in 2003 tijdens de halve finale van het toernooi om de Confederations Cup tussen zijn land Kameroen en Colombia ook in, en overleed korte tijd later wegens een hartafwijking.

 
Super League
 
FC Twente
 
Roda JC Kerkrade
 
Newcastle United
 
Cheick Tioté

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties