Jong Engeland buigt achterstand om na assist Rusnák
Maandag, 19 juni 2017 om 19:51

Jong Engeland heeft na een gelijkspel tegen Zweden zijn eerste overwinning op het EK Onder-21 te pakken. Het elftal van Aidy Boothroyd boog maandagavond in het Poolse Kielce een achterstand om tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije en nestelt zich daarmee voorlopig aan kop in groep A: 1-2.

Slowakije was op de eerste speeldag te sterk gebleken voor Polen en kende mede dankzij ex-FC Groningen-speler Albert Rusnák een voortvarende start tegen de Engelsen. De middenvelder had na 23 minuten spelen een perfecte hoekschop in huis en bood Martin Chrien zo de kans om met het hoofd de score te openen.

De ploeg van Pavel Hapal plooide na de openingstreffer terug op eigen helft en liet het initiatief aan Engeland. The Three Lions wisten zich aanvankelijk geen raad met de situatie, maar slaagden er na de onderbreking in een tijdsbestek van slechts elf minuten toch in het duel te kantelen. Alfie Mawson nam eerst in twee instanties de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna Nathan Redmond Engeland na ruim een uur uiteindelijk aan de zege hielp met een fraai schot in de verre hoek.

 
EK Onder-21
 
Engeland
 
Slowakije
 
FC Groningen
 
Nathan Redmond

Poll
Haalt Jong Engeland de volgende ronde?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties