Update: Frans Guyana krijgt zware straf voor opstellen Malouda
Vrijdag, 14 juli 2017 om 11:35 • Chris MeijerLaatste update: 11:31

Frans Guyana moet vrezen voor een flinke straf. Het land is momenteel actief op de Gold Cup en maakte in de tweede groepswedstrijd gebruik van de diensten van Florent Malouda. De 37-jarige ex-speler van onder meer Olympique Lyon en Chelsea heeft echter al tachtig interlands voor Frankrijk gespeeld en mag daardoor volgens de regels van de FIFA niet uitkomen voor een ander land.

Het land is echter geen lid van de FIFA en is er daarom van overtuigd dat het niet de regels van de wereldvoetbalbond hoeft te volgen. De CONCACAF, de voetbalfederatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, hanteert tijdens de Gold Cup de regels van de FIFA, waardoor Malouda dus niet mee zou mogen spelen bij Frans Guyana. De wedstrijd tegen Honduras eindigde uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Kennen jullie Florent Malouda nog? De ex-aanvaller van Chelsea speelde woensdag met Frans Guyana op de Gold Cup, waardoor het land moet vrezen voor een straf. Malouda speelde namelijk al tachtig interlands voor Frankrijk.. #france #guiana #malouda #goldcup

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op


De CONCACAF gaat zich de komende dagen over de zaak buigen, zo laat het in een statement weten. Frans Guyana moet rekening houden met een reglementaire 3-0 nederlaag tegen Honduras of uitsluiting van de Gold Cup. Overigens verloor het land in de eerste wedstrijd al met 2-4 van Canada, waardoor plaatsing voor de knock-outfase al zo goed als onmogelijk is. In de laatste wedstrijd wacht ook nog eens een ontmoeting met het sterke Costa Rica.

Malouda zit na zijn recente vertrek bij Delhi Dynamos zonder club. In het verleden speelde de vleugelaanvaller voor Guingamp, Olympique Lyon, Chelsea, Trabzonspor, FC Metz en Wadi Degla. Tijdens zijn loopbaan kwam hij tot tachtig interlands voor Frankrijk, maar onlangs begon Malouda dus aan een tweede interlandcarrière. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Barbados in juni maakte hij zijn debuut voor Frans Guyana. Tot dusver speelde Malouda, geboren in Frans Guyana, vier wedstrijden voor het land.

Update vrijdag 14 juli 11.35 uur - Frans Guyana krijgt zware straf voor opstellen Malouda
Frans Guyana is door de CONCACAF flink gestraft voor het laten meespelen van Florent Malouda in de wedstrijd tegen Honduras op de Gold Cup. De 37-jarige aanvaller heeft tachtig interlands voor Frankrijk gespeeld en mag daardoor volgens de regels van de FIFA niet uitkomen voor een ander land. De voetbalfederatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied liet vrijdag weten dat Frans Guyana het duel reglementair met 3-0 verliest. De wedstrijd was dinsdag in 0-0 geëindigd. Daarnaast moet de bond van Frans Guyana een boete betalen en is Malouda voor twee wedstrijden geschorst. De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt.

 
Frankrijk
 
Florent Malouda

Poll
Zou jij een straf voor Frans Guyana terecht vinden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties