Update: El Ghazi zat niet met Marokkaanse voetbalbond om de tafel
Zaterdag, 9 september 2017 om 13:00

Anwar El Ghazi is al enige tijd niet meer uitgenodigd voor het Nederlands elftal en daarvan wil de Marokkaanse voetbalbond gebruik gaan maken. Zij willen onderzoeken of het mogelijk is dat de aanvaller van OSC Lille in toekomst uit mag komen voor het land, meldt Lionsdeatlas.ma.

De Marokkaanse bond heeft met El Ghazi om de tafel gezeten om te praten over de mogelijkheid om de overstap te maken naar Marokko. De bond heeft haar advocaten en adviseurs gevraagd om zich over de zeer complexe zaak te buigen. De complexiteit komt voort uit het feit dat El Ghazi al twee interlands voor Oranje gespeeld heeft.

De aanvaller van destijds Ajax kreeg in 2015 de keuze om voor Marokko of Nederland uit te komen en de keuze viel op Oranje. Ex-bondscoach Danny Blind riep hem vervolgens op en liet de 22-jarige aanvaller debuteren. Hij speelde mee in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië, maar sindsdien bleef een oproep uit. El Ghazi is dit seizoen een vaste waarde voor Lille, in de eerste vier competitiewedstrijden vond hij één keer het net.

Update 9 september 13.00 uur - El Ghazi zat niet met Marokkaanse voetbalbond om de tafel
Anwar El Ghazi ontkent dat hij met de Marokkaanse voetbalbond heeft gesproken over een mogelijke overstap naar het nationale elftal. "Er is géén gesprek geweest", bevestigde Nabila El Ghazi, de zus en begeleidster van de aanvaller, tegen De Telegraaf. El Ghazi speelde in oktober 2015 twee EK-kwalificatieduels voor het Nederlands elftal.

 
Meer video's
 
Kwalificatie WK - Europa
 
Nederland
 
Marokko
 
Anwar El Ghazi

Poll
Anwar El Ghazi maakt geen enkele kans om over te stappen van Oranje naar Marokko
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties