Guardiola: 'Wellicht zit hij tijdens de volgende persconferentie weer naast me'
Donderdag, 14 september 2017 om 00:15

John Stones vertolkte woensdagavond een belangrijke rol in de 0-4 zege van Manchester City op Feyenoord, in de eerste Champions League-wedstrijd. Hij nam twee doelpunten voor zijn rekening en groeide daarmee uit tot de eerste verdediger van the Citizens met een dubbelslag in een Champions League. Stones opende na 96 seconden de score en zette na een uur spelen ook de eindstand op het scorebord.

Josep Guardiola en Stones zaten daags voor de ontmoeting in De Kuip samen in de perszaal. De oefenmeester is niet wars van een beetje bijgeloof. "Wellicht zit hij tijdens de volgende persconferentie weer naast me", zo vertelde Guardiola met een glimlach, na het duel in Rotterdam-Zuid. "Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld en ik ben blij voor hem. Zijn twee doelpunten zijn belangrijk, maar hij heeft het vooral in defensief opzicht heel goed gedaan. Door duels te winnen. John kan de komende jaren heel belangrijk zijn."

Meer: Guardiola verwacht strijdlust bij afvaller: ‘Hij heeft beslissing te accepteren’ | Guardiola zoekt naar oplossing: ‘Ik weet dat het niet gemakkelijk is voor hem’

Guardiola wees erop dat Manchester City vorig seizoen geen enkele uitwedstrijd in de Champions League won. "We hebben daarover gesproken. Als we daadwerkelijk stappen willen maken, zullen we een belangrijke club thuis en uit moeten worden. Zelfs na ons vroege doelpunt bleven we de aanval zoeken. We hebben in offensief opzicht uitstekend gespeeld en hebben defensief gezien karakter getoond. Er is nog veel werk te verzetten, maar het is belangrijk om te zien dat je met deze mentaliteit kan spelen, aanvallend voetbal kan spelen, hoog druk kan zetten en niet verrast wordt door counteraanvallen."

Het waren 96 prachtige seconden...

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 13 september 2017

Stones was in de voorbereiding tegen Real Madrid en Tottenham Hotspur al trefzeker uit standaardsituaties. "Ik verschijn niet vaak op het scoreformulier, maar ik probeer wel meer doelpunten te maken", zo reageerde de centrale verdediger. "Als de voorzetten zo goed zijn...Kevin (De Bruyne, red.) bezorgt de bal precies waar jij hem wil. Ik ben blij met mijn bijdrage en dit is een geweldige start."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Manchester City
 
Josep Guardiola
 
John Stones

>
UEFA Champions League
Feyenoord
0
4
Manchester City
Woensdag, 13 september 2017 om 20:45
Poll
Denk jij dat Manchester City dit seizoen de Champions League wint?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
09:50
09:50
Liverpool krijgt transferadvies: 'Van Atlético is het geen stap terug'
0
   
09:45
09:45
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
36
   
09:33
09:33
'Als we een goede dag hebben, dan maakt Sturm Graz weinig kans'
15
   
09:20
09:20
Nee, Juve verdient de transfersom van Ronaldo niet terug uit shirtverkoop
34
   
09:10
09:10
In de wandelgangen: Barcelona verrast en gaat voor 'flop' van Real
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties