Update: Voorzitter veertien maanden geschorst na neerslaan tv-analist
Donderdag, 12 oktober 2017 om 14:30

FC Sion won donderdagavond met 1-2 op bezoek bij FC Lugano, maar na afloop ging het geen seconde over de wedstrijd in de Zwitserse Super League. Christian Constantin, voorzitter van Sion, eiste namelijk in negatief opzicht de hoofdrol op in Lugano. De preses deelde na het duel rake klappen uit aan tv-analist Rolf Fringer.

De analist was namens de zender Teleclub aanwezig bij het duel tussen Lugano en Sion, toen Constantin na afloop plots op hem af kwam stormen. Fringer was de afgelopen weken kritisch geweest over het beleid van de voorzitter van Sion en Constantin wilde duidelijk maken dat hij daar niet van gediend was.

"Na de wedstrijd kwam Barthélémy Constantin (sportief directeur bij FC Sion en zoon van de voorzitter, red.) naar me toe en hij bedreigde me. Ineens waarschuwden mensen me dat Christian Constantin me riep. Ik draaide me om en kreeg direct de eerste klap in mijn gezicht", zegt Fringer in gesprek met Blick. "Hij heeft me meerdere keren in mijn gezicht geslagen. Ik probeerde te ontsnappen, maar ik struikelde over de camera."

"Ik lag op de grond en hij bleef me schoppen. Ik ben nog steeds geshockeerd, dit is iets wat je je niet voor kan stellen. Ik dacht: is dit echt? Dit kan toch niet waar zijn? Ik ga nu in alle rust bekijken of we stappen gaan ondernemen", vervolgt de tv-analist. "Ik heb hem afgelopen weken bekritiseerd, maar altijd aan de hand van feiten."

"Fringer heeft me niet netjes behandeld en daarom ging ik dat even rechtzetten. Ik heb 'm van achteren geschopt en het voelde goed. Ik erken dat dit niet zo subtiel is, maar als je aangevallen wordt, moet je je verdedigen", reageert Constantin op het incident. De Zwitserse media stelden vrijdagochtend dat de voorzitter van FC Sion verbannen moet worden uit het voetbal.

Update 12 oktober 14.30 uur - Voorzitter veertien maanden geschorst na neerslaan tv-analist
Christian Constantin, de voorzitter van FC Sion, is veertien maanden geschorst, omdat hij in september, na de wedstrijd bij Lugano, tv-analist Rolf Fringer heeft neergeslagen. Bovendien moet hij een boete betalen van ongeveer 86.000 euro. Constantin mag zich ruim een jaar niet vertonen bij een club uit de twee hoogste divisies van Zwitserland. De Zwitserse voetbalbond stelt dat de preses "de waarden van het voetbal heeft beschaamd".

 
Super League
 
FC Sion

>
Super League
AC Lugano
1
2
FC Sion
Donderdag, 21 september 2017 om 20:00
Poll
Moet deze Christian Constantin verbannen worden uit het voetbal?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
16:24
16:24
Bankzitter van Arsenal baalt: 'Ik ben gekomen om alles te spelen'
0
   
16:15
16:15
FIFA 19: release datum, nieuwe features, stadions en competities
94
   
16:08
16:08
Kluivert kwam 'met borst vooruit' binnen: 'Dat kan ik alleen maar waarderen'
1
   
15:55
15:55
Update: Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels
27
   
15:45
15:45
'Als Ajax geen kampioen wordt, doen ze iets verkeerd'
9
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties