Update: Tapia komt terug op uitspraken over deal met Falcao
Donderdag, 12 oktober 2017 om 17:05

Renato Tapia verzekerde zich dinsdag met Peru van de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. Opponent Colombia plaatste zich dankzij een 1-1 gelijkspel direct voor het WK en Falcaco wilde in de slotfase voorkomen dat de Peruvianen nog op zoek zouden gaan naar de winnende treffer. De spits vroeg Tapia of beide ploegen een gelijkspel op het scorebord konden houden.

"Ik sprak met Falcao en hij vertelde dat we allebei binnen waren. We hebben de situatie vervolgens opgelost zoals de situatie opgelost moest worden", zegt Tapia in gesprek met Panamericana TV. Peru speelde de bal in de slotfase rustig rond, waardoor het duel uiteindelijk in 1-1 eindigde. Peru moet daardoor nog een play-off tegen Nieuw-Zeeland spelen om een WK-ticket te verdienen. Colombia plaatst zich net als Brazilië, Argentinië en Uruguay direct voor het WK.

"We hadden geen idee wat er aan de hand was, want we focusten ons gewoon op de wedstrijd. In de laatste vijf minuten werden we opeens benaderd door de Colombianen. Zij waren op de hoogte van de tussenstanden op de andere velden", blikt de Feyenoorder terug op het voorval tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd.

Falcao gaf na afloop tegenover de Colombiaanse pers toe dat hij Tapia had verzocht om het wat rustiger aan te doen. "We wisten wat er op de andere velden gebeurde. Daarom speelden we met die resultaten in ons achterhoofd en dat probeerde ik over te brengen aan Peru", aldus de spits van AS Monaco.

Update 12 oktober 17.05 uur - Tapia komt terug op uitspraken over deal met Falcao
Renato Tapia gaf eerder aan dat Radamel Falcao de Peruviaan en zijn medespelers tijdens het duel Peru-Colombia (1-1) benaderde om genoegen te nemen met een gelijkspel. De Feyenoorder impliceerde dat er een akkoordje was gesloten tussen de twee landen, maar via Twitter ontkracht Tapia dit verhaal: "Het is absoluut niet waar dat we een overeenkomst hadden met de spelers van Colombia. Iedere voetballer wil winnen."

 
Meer video's
 
Kwalificatie WK - Zuid-Amerika
 
Radamel Falcao
 
Renato Tapia

>
WC Qualification South America
Peru
1
1
Colombia
Woensdag, 11 oktober 2017 om 01:30
Poll
Snap jij dat Peru naar het verzoek van Falcao luisterde?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Gómez riep steeds dat ik de 'best defender from Rotterdam' was'
0
   
23:42
23:42
Luuk de Jong na 'tikje' Onana: 'Ik vind het gek dat de VAR niet ingrijpt'
95
   
23:30
23:30
Real Madrid maakt statement: 'Wij zullen hoe dan ook niet naar de VS gaan'
8
   
23:17
23:17
'Sergio Padt opgepakt wegens agressief gedrag in trein'
31
   
22:58
22:58
Traoré blinkt uit in topper tegen Marseille; Strootman veroorzaakt strafschop
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties