'Hij moet naar Real Madrid gaan als hij de Ballon d'Or wil winnen'
Donderdag, 7 december 2017 om 09:50

Michael Essien hoopt dat Eden Hazard spoedig een nieuw contract met Chelsea signeert. De voormalig middenvelder van de Londenaren, tegenwoordig in Indonesië spelend voor Persib Bandung, erkent echter dat de vermeende avances van Real Madrid te mooi zijn om te negeren. "Hij moet naar Real Madrid gaan als hij de Ballon d'Or wil winnen. Of op een makkelijke manier", knipoogt de ervaren Ghanees.

Hazard was dit seizoen al goed voor zes assists en acht doelpunten, ook al miste hij de start van het seizoen vanwege een gebroken enkel. "Eden is zo'n goede voetballer. Hij is heel snel, zeer sterk aan de bal. En hij is ook heel sterk. Hij is weliswaar klein, maar geloof me, hij is sterk. Het is moeilijk om hem van de bal af te krijgen. Een heel goede speler. We zijn erg blij dat hij voor Chelsea speelt."

Meer: ‘Giroud is het beste aanspeelpunt ter wereld, met Morata is het anders’ | ‘Ik ben van mening veranderd: Hazard is misschien wel de beste in Europa’

"Ik begrijp echter ook waarom Real Madrid zogenaamd interesse zou hebben", vervolgt de voormalig ploeggenoot van Hazard. "Hij wordt steeds beter, week in week uit. Als je Hazard hebt, kun je altijd iets. Hij creëert altijd iets. Hij levert assists, hij scoort. Hij heeft dat magische gevoel. Hij is op dit moment de belangrijkste voetballer van Chelsea." Het contract van Hazard, die volgende maand 27 jaar wordt, loopt medio 2020 ten einde.

"Ik denk dat Chelsea zijn contract moet vernieuwen. Je wilt je beste spelers niet kwijtraken en we hebben hem nodig bij Chelsea. Alleen voetballen motiveert Eden. Dat is waar hij het meeste van geniet. Het zou Chelsea enorm veel geld kosten om een speler als Hazard te vervangen. Ik hoop dat ze hem voor een langere periode kunnen vastleggen." Hazard ging medio 2012 voor 36 miljoen euro van Lille naar Chelsea, waar de teller inmiddels op 80 treffers in 268 officiële duels staat.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Chelsea
 
Eden Hazard
 
Michael Essien

Poll
Denk jij dat Eden Hazard ooit de Ballon d'Or wint?
Ja, als speler van Chelsea
Ja, maar niet als speler van Chelsea
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties