Tottenham haalt met uitblinkende Kane uit; rode kaart Zeegelaar

Tottenham Hotspur - Stoke City 5-1
Na een rustig begin zonder al te veel kansen was het na 21 minuten toch raak voor Tottenham: Ryan Shawcross werkte de bal binnen na een lage voorzet van Heung-Min Son. De thuisploeg hoopte die voorsprong snel te verdubbelen en was daar dichtbij via Son, maar de Zuid-Koreaan stuitte op de voet van Jack Butland. Mousa Dembélé en Harry Kane lieten vervolgens eveneens na om er 2-0 van te maken, maar na de pauze liep het Tottenham van Mauricio Pochettino alsnog verder weg van Stoke.

Son maakte er na een fraaie steekpass van Dele Alli 2-0 van en Kane kopte na een prachtige voorzet van Ben Davies de 3-0 tegen de touwen. De spits maakte daarmee zijn vijftigste doelpunt in het huidige kalenderjaar en daar had hij slechts 48 wedstrijden voor nodig. Nadat Xherdan Shaqiri een kans op de eretreffer had laten liggen, liep Tottenham via Kane en Eriksen uit naar een 5-0 voorsprong. Shawcross redde uiteindelijk nog de eer voor Stoke.

Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion 2-0
David Wagner zag zijn team eindelijk spelen zoals hij dat wil, na een reeks van vier nederlagen op rij. Huddersfield liet in de eerste helft goed voetbal zien en had weinig te duchten van de bezoekers. Na twaalf minuten stond het al 1-0: na voorbereidend werk van Chris Löwe en Christopher Schindler werkte Steve Mounié de openingstreffer binnen. Twee minuten voor rust kopte de aanvaller ook de 2-0 achter Matthew Ryan. In de tweede helft slaagde Brighton, met Davy Pröpper in de basiself, er niet in om de nadelige marge te verkleinen en zodoende wacht de ploeg van Chris Hughton nu al vijf competitieduels op rij op een overwinning. Huddersfield staat op achttien punten, één meer dan Brighton.

Swansea City - West Bromwich Albion 1-0
In de eerste helft had zowel Swansea, met Mike van der Hoorn in de basis, als WBA diverse mogelijkheden om de score open te breken, maar zonder resultaat. De beste kans voor rust was voor Jay Rodriguez, na 22 minuten spelen. De aanvaller kreeg de bal van Kieran Gibbs en zag vervolgens hoe Lukasz Fabianski zijn lage schot keerde. Ook in de tweede helft deden de ploegen niet voor elkaar onder. Luciano Narsingh maakte in de 65e minuut zijn entree, maar het was Bony die de ban brak. WBA kreeg de bal na een corner niet weg en de Ivoriaan schoot de bal snoeihard van dichtbij binnen. Swansea geeft de rode lantaarn zodoende door aan Crystal Palace: twaalf om elf punten.

Burnley - Watford 1-0
Zeegelaar haalde het einde van de wedstrijd niet. De linksachter kreeg na 39 minuten een directe rode kaart na een overtreding op Steven Defour en trainer Marco Silva slachtofferde daarna Roberto Pereyra; de middenvelder werd vervangen door José Holebas. Op dat moment stond het nog 0-0, want na 45 minuten werd het eerste en enige doelpunt gemaakt. Scott Arfield schoof raak na een strakke pass van Jóhann Berg Gudmundsson. Die aanval werd ingeleid door balverlies van Watford-aanvaller Richarlison. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Watford: Abdoulaye Doucouré schoot van afstand naast. In het vervolg was Burnley diverse keren dicht bij de 2-0, maar Heurelho Gomes stond geen treffer meer toe.

Crystal Palace - Bournemouth 2-2
Aan doelpunten geen gebrek op Selhurst Park in de eerste helft, maar eentje stak ver boven de andere treffers uit. In de blessuretijd werd Jermain Defoe bereikt met een lange bal van Lewis Cook, om vanaf de rechterflank à la Marco van Basten raak te volleren in de linkerbovenhoek, buiten bereik van keeper Asmir Begovic. Het betekende de 2-2, nadat Crystal Palace net twee doelpunten had gemaakt via een strafschop van Luka Milivojevic en een intikker van Scott Dann. De score was in de tiende minuut al geopend door Defoe. Het bleef na rust bij 2-2, ondanks een enorme kans voor Dann om Crystal Palace nog de volle buit te bezorgen én een gemiste strafschop van Christian Benteke.