PEC Zwolle boekt overwinning in Rotterdam en breekt clubrecord
Zaterdag, 9 december 2017 om 21:41 • Daniel Cabot Kerkdijk

PEC Zwolle heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Excelsior. Het team van John van 't Schip zegevierde met 1-2 in Rotterdam en dat betekende het zesde opeenvolgende uitduel in de Eredivisie zonder nederlaag: een clubrecord voor de Zwollenaren. De laatste keer dat Excelsior een Eredivisie-wedstrijd won van PEC was in oktober 1986. Door de zege komt PEC op 29 punten, evenveel als nummer drie Ajax. Excelsior blijft na de vierde nederlaag op rij op 17 punten steken.

De hoogtepunten in de eerste helft in Kralingen waren werkelijk op een hand te tellen. PEC had in de openingsfase veelvuldig de bal, maar deed er weinig mee. Excelsior wachtte rustig af en maakte geen aanstalten om het duel uit evenwicht te brengen. Hoewel de wedstrijd een doelpunt nodig had om op gang te komen, stelden de ploegen zwaar teleur. De enige écht gevaarlijke poging op doel was een inzet van Youness Mokhtar, die zag hoe Theo Zwarthoek de bal ternauwernood uit de hoek kon tikken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De toeschouwers in Rotterdam vreesden voor een soortgelijke tweede helft, maar de eerste minuten na de pauze mochten er absoluut zijn. Mike van Duinen benutte een strafschop, snoeihard door het midden, nadat hij zelf was gevloerd door Dirk Marcellis: 1-0. Eén minuut later nivelleerde Mustafa Saymak echter al de tussenstand: 1-1.

PEC trok het duel vervolgens via Younes Namli naar zich toe. Hij schoot het leer uit een vrije trap heerlijk achter Zwarthoed: 1-2. Excelsior was niet bij machte om de achterstand weg te werken of minstens een slotoffensief op te zetten. De ploeg van Van der Gaag moest in de slotfase ook nog eens met tien man verder: Stanley Elbers kreeg zijn tweede gele kaart voor een onnodige overtreding. De ondertalsituatie maakte het er voor Excelsior niet makkelijker op, al raakte Van Duinen in extremis nog wel de binnenkant van de paal.

 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
Excelsior
 
Youness Mokhtar
 
Mike van Duinen

>
Eredivisie
Excelsior
1
2
PEC Zwolle
Zaterdag, 9 december 2017 om 19:45
Poll
Denk jij dat PEC Zwolle in de top vier gaat eindigen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
23:57
23:57
'Liverpool kan reddende engel spelen bij vertrek Crysencio Summerville'
18
   
23:45
23:45
'Edgar Davids gaf me een paar tips: 'Blijf om je heen kijken, continu scannen''
1
   
23:41
23:41
Olympique Lyon is akkoord met Tottenham Hotspur over opvolger Guimarães
6
   
22:59
22:59
Frank Lampard keert als trainer terug in de Premier League
18
   
22:30
22:30
UEFA Futsal EURO 2022: Oranje laat kwartfinaleplek aan Oekraïne
33
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties