Update: Celta de Vigo blaast transfer van twintig miljoen euro af
Dinsdag, 12 december 2017 om 11:50

De wegen van Maximiliano Gómez en Celta de Vigo gaan scheiden, zo melden diverse Spaanse media maandag. De aanvaller uit Uruguay vervolgt zijn loopbaan naar verluidt bij het Chinese Beijing Guoan, dat maximaal 25 miljoen euro neertelt.

Gómez, 21 jaar, maakte in juni van dit jaar de overstap van Defensor Sporting naar Celta, dat een bedrag van 4,5 miljoen euro neertelde. Na zeven goals in veertien LaLiga-duels staat de aanvaller alweer op het punt om uit Galicië te vertrekken. De eerstvolgende duels met Villarreal en streekgenoot Deportivo la Coruña zullen waarschijnlijk zijn laatste zijn. Beijing Guoan betaalt twintig miljoen euro en keert mogelijk nog vier à vijf miljoen euro extra uit, indien club en/of speler aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoen.

Meer: Sevilla slaat toe na invalbeurten van Luuk de Jong en debutant Oussama Idrissi

Gómez wilde in principe pas hooguit in de zomer bij Celta vertrekken, mede omdat hij zijn eventuele stek in de WK-selectie van Uruguay niet in gevaar wilde brengen. De Spaanse club liet echter weten het bod aantrekkelijk te vinden, ook omdat men ook nog over John Guidetti en Iago Aspas kan beschikken. Ook Defensor Sporting drong aan, omdat de club naar verluidt recht heeft op een doorverkooppercentage.

Defensor Sporting heeft recht op twintig procent, wat neerkomt op vijf miljoen euro. De rest van de transfersom is voor Celta, dat zodoende in een half jaar tijd maximaal 15,5 miljoen euro winst maakt. Gómez, die vorige maand zijn eerste twee A-interlands speelde, heeft een contract tot medio 2022 met Celta.

Update 12 december 11.50 uur - Celta de Vigo blaast transfer van twintig miljoen euro af
Aanvaller Maximiliano Gómez leek voor twintig miljoen euro de overstap te maken van Celta de Vigo naar Beijing Guoan, maar volgens La Voz de Galicia is de transfer afgeketst. De club uit China verzocht op het laatste moment of de vraagprijs toch niet iets verder kon zakken en daar is Celta niet mee akkoord gegaan.

 
LaLiga
 
Celta de Vigo
 
Iago Aspas
 
John Guidetti
 
Maximiliano Gómez González

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties