KNVB laat Jol links liggen: 'Iedereen was uitgenodigd en ik hoorde maar niks'
Donderdag, 28 december 2017 om 21:48

Het Nederlands elftal zit na het vertrek van Dick Advocaat nog altijd zonder bondscoach. De namen van onder anderen Ronald Koeman en Frank de Boer worden in de media volop gelinkt aan de momenteel vacante positie. Martin Jol lijkt geen optie voor de KNVB en dat lijkt de 61-jarige oefenmeester niet lekker te zitten.

Jol houdt er met dienstverbanden bij onder andere Tottenham Hotspur en Ajax een prima staat van dienst op na. "Als je naar internationale wedstrijden kijkt, is dat wel gek ja", reageert hij tegenover Groen-Geel Hart TV op het ontbreken van zijn naam in de wandelgangen. "Als je dat vergelijkt... Zeker Frank de Boer heeft wat internationale wedstrijden betreft geen goed record. Koeman komt dichter in de buurt. Ik heb ongeveer 75 Europese wedstrijden gedaan. Een paar keer halve finale, kwartfinale. Met Roda JC zelfs!"

Meer: Oranje-internationals lyrisch: ‘Iedereen weet wat hij kan, een rasvoetballertje’ | Koeman: ‘Vertonghen bespeelde Mbappé heel goed, hij kan dat ook’

Jol ontving onlangs tot zijn grote verbazing geen uitnodiging van de KNVB voor een forum in Zeist. "Iedereen was uitgenodigd en ik hoorde maar niks. Terwijl ik toch echt de enige ben die in Nederland, Duitsland en Engeland getraind en gespeeld heeft. Ik ben ooit weleens benaderd, maar dat is toen fout gegaan, ook door de KNVB", aldus Jol, die zelf niet onwelwillend lijkt te staan tegenover het bondscoachschap van Oranje. "Als ze het mij heel lief vragen."

 
Nederland
 
Ronald Koeman
 
Martin Jol
 
Frank de Boer
 
Dick Advocaat

Poll
Zie jij Martin Jol graag als bondscoach van Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties