'Arsenal-speler laat onder invloed spoor van vernieling na en krijgt rijverbod'
Woensdag, 3 januari 2018 om 09:44 • Chris MeijerLaatste update: 09:47

Chuba Akpom heeft een boete van ruim tienduizend euro en een rijontzegging voor zeventien maanden ontvangen, nadat hij in december onder invloed achter het stuur zat. De 22-jarige spits van Arsenal richtte met zijn Range Rover een ravage aan in Noord-Londen en had tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed, zo meldt de Daily Mail.

Op 17 december was Akpom aanwezig bij een verjaardagsfeestje in een nachtclub in Watford, waar hij in principe alleen cranberrysap dronk. Hij liet hier echter tot twee keer toe wodka bij gooien, waardoor hij onder invloed achter het stuur belandde. In de buurt van zijn huis in het noorden van Londen reed de aanvaller eerst in de berm, waarna hij achteruit reed en een hek ramde. Een agent, op dat moment buiten dienst, merkte de rijstijl van Akpom op en waarschuwde zijn collega's.

Zij volgden het spoor van vernieling dat Akpom had aangericht en namen bij zijn huis een blaastest af. Daaruit bleek dat de aanvaller teveel gedronken had, waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Toen van de vader van Akpom de volgende ochtend wakker werd, trof hij voor zijn deur de zwaar beschadigde Range Rover, ter waarde van zeventigduizend euro, aan. Hij dacht dat zijn zoon mogelijk gekidnapt was en belde alle ziekenhuizen en politiebureaus in de buurt om te vragen of zij zijn zoon gezien hadden, zo wist the Sun te melden.

Uiteindelijk bleek zijn zoon dus op het politiebureau te zitten. "Hij heeft zichzelf in de steek gelaten, terwijl hij altijd heel gedisciplineerd is geweest. Hij weet dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt", aldus advocaat Aki Achillea. Akpom speelt al zijn gehele carrière voor Arsenal en kwam dit seizoen tot één wedstrijd in de hoofdmacht. In een eerder stadium kwam hij op huurbasis uit voor Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City en Brighton & Hove Albion.

 
Premier League
 
Arsenal
 
Chuba Akpom

Poll
Vind jij dat Chuba Akpom ook nog door Arsenal gestraft moet worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties