Van Persie praat over ontbinding contract: 'Alles ligt open'
Woensdag, 3 januari 2018 om 17:28

Robin van Persie lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Fenerbahçe. De spits en zijn Turkse werkgever zijn momenteel in gesprek over de ontbinding van de nog tot het einde van dit seizoen doorlopende verbintenis van de Oranje-international. Als Van Persie en Fenerbahçe tot een akkoord komen, is hij vrij om bij een andere club aan de slag te gaan.

"Het klopt dat Robin voorlopig is vrijgesteld van werkzaamheden, zoals dat heet. We gaan snel met de clubdirectie in gesprek over een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Uiteraard blijft Robin tot die tijd wel gewoon beschikbaar, zoals hij zich ook de laatste maanden steeds professioneel heeft opgesteld bij Fener", legt zaakwaarnemer Kees Vos, die niet helemaal uitsluit dat Van Persie gewoon in Istanbul blijft, de situatie uit aan het Algemeen Dagblad.

Meer: Feyenoord met 23 spelers naar Turkije; Van Bronckhorst mist vijftal

De belangenbehartiger geeft aan dat de partijen tot een ‘financieel akkoord’ moeten komen dat voor alle betrokkenen acceptabel is. Van Persie werd afgelopen zomer hardnekkig in verband gebracht met een terugkeer bij Feyenoord, maar Vos wil wat betreft een overstap naar Rotterdam niet op de zaken vooruitlopen.

"Ik snap wel dat mensen zo redeneren, maar we gaan voorlopig niets zeggen over welke andere club dan ook. Mochten we er met Fenerbahçe uit komen, dan liggen in principe alle opties open. We nemen de tijd om daarover een goede beslissing te nemen", sluit hij af. Van Persie kampte in de eerste maanden van het seizoen met een bij het Nederlands elftal opgelopen knieblessure, maar is alweer een tijdje fit. Een terugkeer op het veld leverde dit echter niet op, aangezien hij pas één keer bij de wedstrijdselectie van Aykut Kocaman zat.

 
Meer video's
 
Spor Toto Süper Lig
 
Fenerbahçe
 
Robin van Persie
 
Aykut Kocaman

Poll
Denk jij dat Robin van Persie terug gaat naar Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties