Update: Chinese topclub ontkent transfer Aubameyang van 72 miljoen
Woensdag, 10 januari 2018 om 14:14

Pierre-Emerick Aubameyang is vanaf volgend seizoen waarschijnlijk niet meer op de Europese velden te bewonderen. Onder meer Sina Sports meldt zaterdagochtend dat de aanvaller een akkoord heeft bereikt met Guangzhou Evergrande en dat de Chinezen ook rond zijn met Borussia Dortmund.

Aubameyang leek op weg naar Beijing Guoan, want die club was bereid om zestig miljoen euro te betalen, maar Guangzhou heeft zich op het laatste moment gemeld met een bod van ongeveer 72 miljoen. Borussia Dortmund zou dat hebben geaccepteerd, al doen de clubs nog geen mededelingen over de vermeende overstap van de 28-jarige Gabonees.

Wel bevestigt een woordvoerder van Beijing dat men is afgetroefd door Guangzhou: "Het is onprofessioneel om op deze manier achter het doelwit van een andere club aan te gaan, om de prijs van die speler zo achteloos en roekeloos op te drijven. Dit is niet in het belang van het Chinese voetbal en de nationale belangen", zo wordt de zegsman geciteerd.

Aubameyang zou trainer Roger Schmidt inmiddels persoonlijk op de hoogte hebben gesteld van zijn besluit om niet bij Beijing, maar bij de zevenvoudig kampioen van China te tekenen. Overigens is Beijing niet de enige club die teleurgesteld achterblijft, want ook Tianjin Quanjian had interesse, terwijl eerder al clubs als Arsenal en Real Madrid zijn genoemd. Aubameyang ligt nu nog tot medio 2021 vast in Westfalen, maar lijkt die arbeidsovereenkomst dus niet uit te dienen.

Update 10 januari 14.14 uur – Chinese topclub ontkent transfer Aubameyang van 72 miljoen
Guangzhou Evergrande ontkent middels een statement de geruchten dat Aubameyang voor 72 miljoen euro naar de Chinese topclub vertrekt: "Het verhaal dat wij een actieve Bundesliga-speler kopen met een transfersom significant hoger dan de limiet van de CFA (Chinese voetbalbond, red.) is compleet uit de lucht gegrepen. De Bundesliga-club in kwestie (Borussia Dortmund, red.) heeft via Duitse media het verhaal ontkracht." Yu Jing van Sina Sports, die het verhaal bracht, zegt dat het statement van Guangzhou Evergrande niet zegt dat Aubameyang niet naar de club vertrekt. De journalist stelt dat er tussen de regels door kan worden gelezen dat er kan worden geconstateerd dat de aanvaller alsnog naar China verkast.

 
Meer video's
 
1. Bundesliga
 
Borussia Dortmund
 
Guangzhou Evergrande
 
Pierre-Emerick Aubameyang

Poll
Denk jij dat deze transfer doorgaat?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties