Jong Ajax zonder elftal in topper: 'Moment om kennis te maken met het eerste'
Vrijdag, 12 januari 2018 om 00:15

Vrijdagavond wordt de competitie in de Jupiler League hervat. Koploper Fortuna Sittard vervolgt zijn kampioensjacht met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. De Limburgers lijken een aanzienlijk verzwakte opponent te treffen, nu een groot deel van de Amsterdamse beloften met de hoofdmacht op trainingskamp is.

Ajax bereidt zich momenteel in Portugal voor op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Nieuwbaken trainer Erik ten Hag heeft besloten liefst elf spelers van de beloftenploeg mee te nemen op trainingskamp. "De trainers willen tijdens het trainingskamp altijd elf tegen elf kunnen trainen en we hebben de spelers ook nodig om twee oefenwedstrijden op één dag te kunnen spelen", licht Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Bovendien is deze week hét moment om jonge talenten kennis te laten maken met het eerste elftal."

Meer: Ajax ziet begeerde aanvaller transfervrij overstappen naar Sporting Portugal | Jong Ajax wint achter gesloten deuren van Jong FC Utrecht: ‘Ik heb genoten’

Jong Ajax staat zelf momenteel op een derde plaats in de Jupiler League en speelt in principe voor alleen de eer en de ontwikkeling van zijn talenten, aangezien de ploeg niet kan promoveren. Voor NEC, dat als nummer twee van de competitie momenteel de voornaamste concurrent van Fortuna Sittard is, kan de afwezigheid van het gros van de Ajax-talenten echter grote gevolgen hebben.

Reiziger moet het tegen Fortuna Sittard stellen zonder Norbert Alblas, Luis Orejuela, Leon Bergsma, Mitchel Bakker, Carel Eiting, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen, Noa Lang en Kaj Sierhuis. "Omdat dit trainingskamp samenvalt met het begin van de Jupiler League heeft dat inderdaad consequenties voor de selectie van Jong Ajax. Voor de jongens die nu doorschuiven is dit ook een mooie kans", aldus de oefenmeester.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Ajax
 
Fortuna Sittard
 
NEC
 
Michael Reiziger

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties