Update: Advocaat moet mogelijk streep zetten door transfer: 'Heel vreemd'
Dinsdag, 16 januari 2018 om 20:32

Fenerbahçe verhuurt Yigithan Güveli tot het einde van het seizoen aan Sparta Rotterdam, zo maakt de Turkse club via officiële kanalen bekend. Fener maakt bekend dat de overige procedures nog afgerond moeten worden, maar dat beide clubs een principeakkoord hebben bereikt over de tijdelijke transfer van het Turkse talent.

De negentienjarige centrale verdediger is geen onbekende voor trainer Dick Advocaat, want hij werkte vorig seizoen bij Fenerbahçe en liet Güveli debuteren in het eerste elftal van de Turkse topclub. Tot dusver speelde de verdediger, die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan, acht wedstrijden voor Fenerbahçe, al kwam hij dit seizoen pas tot één wedstrijd in de hoofdmacht. Desondanks staat Güveli te boek als een van de grootste talenten van Turkije.

In december 2016 werd hij nog in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar van een transfer kwam het echter niet. Nu is Güveli na de winterstop toch te bewonderen in de Eredivisie. Trainer Aykut Koçaman acht een tijdelijk dienstverband bij Sparta Rotterdam goed voor de ontwikkeling van de verdediger, die zelf onlangs aangaf dat hij nog 'jaren' voor Fenerbahçe zou willen spelen.

De voormalig jeugdinternational van Turkije is voor Sparta de derde winterse versterking. Fred Friday en Dabney Dos Santos werden op huurbasis overgenomen van AZ. Trainer Advocaat had bij zijn komst al aangegeven dat er het nodige moest gebeuren in de selectie van de Rotterdammers. Sparta is momenteel de nummer zeventien van de Eredivisie, met evenveel punten als hekkensluiter Roda JC. De Rotterdammers hebben nog wel een duel tegoed ten opzichte van de Limburgers.

Update 16 januari 20.32 uur - Advocaat moet mogelijk streep zetten door transfer: 'Heel vreemd'
Sparta Rotterdam en Fenerbahçe maakten al bekend dat Yigithan Güveli het komende halfjaar wordt verhuurd aan de Eredivisie-club, maar het is nog maar de vraag of dat gaat gebeuren. Dinsdag had Güveli een basisplaats tijdens het bekerduel van Fenerbahçe met Istanbulspor (0-1 zege). "Hij is na twintig minuten uitgevallen met een hamstringblessure, dus we moeten even kijken of het doorgaat", aldus Dick Advocaat bij FOX Sports. "Het is een heel vreemd verhaal. Ik dacht dat het al rond was, maar we moeten even informeren."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Sparta Rotterdam
 
Yigithan G├╝veli
 
Dick Advocaat

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties