Update: Ajax bevestigt transfer van Duitser 'van twee miljoen euro'
Dinsdag, 16 januari 2018 om 16:43

Ajax maakt de komst van Nicolas Kühn naar alle waarschijnlijkheid snel bekend. De Telegraaf meldde vrijdagavond al dat de aanvaller naar Amsterdam verhuist en voegt daar nu aan toe dat Ajax een transfersom van ruim twee miljoen euro betaalt.

De achttienjarige Kühn had bij RB Leipzig nog een contract tot de zomer van 2018, maar dat wordt dus afgekocht door de huidige nummer twee van de Eredivisie. De Duitser wordt daarmee na verdediger Nicolás Tagliafico de tweede aanwinst van deze winter; eerder legde Ajax voor komend seizoen Hassane Bandé en Perr Schuurs vast.

Kühn, een aanvaller van 1 meter 74, was actief bij de Onder-19. Hij speelde dit seizoen vijf wedstrijden in de Bundesliga voor A-Junioren, waarin hij niet scoorde. Het talent kwam tevens driemaal in actie in de UEFA Youth League en was in die wedstrijden goed voor een treffer en twee assists. Ook Barcelona zou interesse hebben gehad in Kühn.

Update 16 januari 16.43 uur - Ajax bevestigt transfer van Duitser 'van twee miljoen euro'
Ajax heeft zich officieel versterkt met Nicolas Kühn. De achttienjarige spits komt over van RB Leipzig en heeft een contract tot medio 2021 ondertekend. Hij wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers twee miljoen euro neergeteld voor de jongeling.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
RB Leipzig

Poll
Betaalt Ajax te veel voor Nicolas Kühn?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties