'Messi verdient honderd miljoen per jaar na krabbel onder nieuw contract'
Zaterdag, 13 januari 2018 om 14:45

Lionel Messi verlengde eind november na maanden van speculatie zijn aflopende contract bij Barcelona en blijft nu tot medio 2021 verbonden aan de Catalaanse club. Wat salaris betreft is de Argentijnse ster er ook bepaald niet op achteruit gegaan, aangezien Football Leaks weet te melden dat Messi maar liefst honderd miljoen euro per jaar overhoudt aan zijn nieuwe verbintenis.

Volgens zaterdag naar buiten gebrachte documenten krijgt Messi van Barcelona een jaarsalaris van 71 miljoen euro, terwijl de rest van zijn inkomsten uit portretrechten komen. Als de aanvaller inderdaad tot 2021 in het Camp Nou blijft, krijgt hij volgens de bepalingen in zijn nieuwe contract nog eens een bonus van zeventig miljoen euro.

Meer: ‘Het motiveert me om in Camp Nou te spelen, samen met Lionel Messi’

Naast dat basisbedrag hebben Messi en Barcelona een aantal bonusclausules in de verbintenis op laten nemen. Als hij bijvoorbeeld zestig procent van de wedstrijden in een seizoen speelt, krijgt Messi nog eens 1,9 miljoen euro extra, terwijl winst van de Champions League een bonus van twaalf miljoen euro oplevert.

Football Leaks onthulde zaterdag eveneens dat Neymar jaarlijks een bedrag dat rond de 37 miljoen euro ligt verdient bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan maakte afgelopen zomer na een maandenlange geruchtenstroom voor het recordbedrag van 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar de Franse hoofdstad.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Lionel Messi
 
Neymar

Poll
Denk jij dat Lionel Messi zijn contract uit gaat dienen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties