Feyenoord ontdoet zich via Jörgensen en Tapia van Zwitsers
Zaterdag, 13 januari 2018 om 17:50

Feyenoord heeft in Marbella de eerste officieuze overwinning van 2018 geboekt. Het team van Giovanni van Bronckhorst was met 2-1 te sterk voor FC Luzern, de Zwitserse nummer voorlaatst. Groots speelden de Rotterdammers niet, maar Nicolai Jörgensen en Renato Tapia kwamen tot scoren voor Feyenoord.

Na een weinig spectaculaire eerste helft leidde Feyenoord met 1-0 in Marbella. Enkele minuten voor rust brak Jörgensen de ban, door binnen te tikken na goed voorbereidend werk van Steven Berghuis. Diezelfde Berghuis kreeg na acht minuten de eerste kansen van het duel: hij krulde naast het doel en stuitte op keeper David Zibung. De doelman lag ook in de weg na een inzet van Jeremiah St. Juste. Luzern kreeg voor rust één serieuze kans. Daniel Follonier stormde af op Brad Jones en schoot naast.

Meer: Berghuis erkent schuld aan tegendoelpunt: ‘Ik moest beter kijken’ | Van Bronckhorst gepikeerd: ‘Het is niet mijn probleem als jij dat niet begrijpt’

Na rust kwam Luzern terug in de wedstrijd. Met een fraai schot van grote afstand liet Stefan Wolf doelman Jones kansloos: 1-1. Lang duurde het echter niet voordat Feyenoord weer aan de leiding kwam. Tonny Vilhena bereikte Sven van Beek, die de bal verlengde richting Tapia. De Peruviaan bepaalde vervolgens de eindstand. Luzern was in de slotfase nog dreigend en zag een schot maar nest naast het doel van Jones zeilen.

 
Meer video's
 
Vriendschappelijk (clubs)
 
Feyenoord
 
FC Luzern
 
Nicolai Jörgensen
 
Renato Tapia

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Feyenoord
2
1
FC Luzern
Zaterdag, 13 januari 2018 om 16:00
Poll
Verwacht je een sterke tweede seizoenshelft van Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
16:30
16:30
Memphis Depay wil Florian Thauvin zondagavond van de troon stoten
5
   
16:24
16:24
Bankzitter van Arsenal baalt: 'Ik ben gekomen om alles te spelen'
3
   
16:15
16:15
FIFA 19: release datum, nieuwe features, stadions en competities
94
   
16:08
16:08
Kluivert kwam 'met borst vooruit' binnen: 'Dat kan ik alleen maar waarderen'
4
   
15:55
15:55
Update: Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels
27
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties