Update: Franse bond trekt gele kaart Balotelli na racismeprotest in
Vrijdag, 16 maart 2018 om 19:27

Mario Balotelli is naar eigen zeggen wederom slachtoffer geworden van racisme. De spits van OGC Nice werd tijdens het uitduel met Dijon (3-2 verlies) racistisch bejegend door fans van de thuisploeg. De Italiaan wilde dit gegeven delen met scheidsrechter Nicolas Rainville, maar die besloot, volgens Nice, na aanhoudend protesteren Balotelli een gele kaart voor te schotelen.

De arbiter had wel een gezant van de Franse competitie aan de zijlijn geïnformeerd van de klacht, waarna de stadionspeaker opriep geen racistische uitingen meer te maken. Daarna kreeg Balotelli een gele kaart, tot woede van Jean-Pierre Rivière, voorzitter van Nice. "Ik ben geschokt, genoeg is genoeg. Al veel wedstrijden op een rij spelen we twaalf tegen elf", aldus Rivière, die ook wijst naar bepaalde overtredingen van de tegenstander: "De Franse arbitrage moet bij zichzelf te rade gaan!"

Baptiste Reynet en Olivier Dall'Oglio, respectievelijk doelman en trainer van Dijon, hebben niets vernomen van vermeend racisme. "Ik zei Mario dat ik niets gehoord heb, maar hij zei dat er wel wat gebeurde. Twee of drie fans hebben hem blijkbaar uitgedaagd", aldus Reynet, die wordt aangevuld door zijn trainer. "Dit is de eerste keer dat ik van zoiets hoor in Stade Gaston Gérard. We hebben veel spelers van kleur en buitenlanders in de ploeg. Er is nooit een racismeprobleem geweest. Als het waar is, is het volstrekt onacceptabel. Maar ik hoorde niks."

Update 12 februari 11.15 uur - Onderzoek naar racistische uitlatingen richting Balotelli
De Franse profliga (LFP) stelt een onderzoek in naar de aanhang van Dijon, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan racistische uitlatingen richting Mario Balotelli. Op basis van het vooronderzoek besluit de LFP of Dijon gestraft gaat worden voor de gebeurtenissen. Er zijn echter geen videobeelden van de incidenten. Balotelli kreeg uiteindelijk een gele kaart van scheidsrechter Nicolas Rainville, nadat hij hem meerdere keren op de racistische geluiden wees.

Update 16 maart 19.27 uur - Franse bond trekt gele kaart Balotelli na racismeprotest in
Mario Balotelli kreeg ruim een maand geleden een gele kaart van scheidsrechter Nicolas Rainville nadat hij protesteerde toen hij tijdens het duel met Dijon racistisch werd bejegend door fans van de thuisploeg. De Italiaan hoeft zich echter geen zorgen meer te maken over deze kaart, aangezien de Franse voetbalbond vrijdag heeft laten weten dat het de prent heeft kwijtgescholden. De LFP laat daarnaast weten dat Dijon verder niet hoeft te vrezen voor een straf.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
OGC Nice
 
Dijon Football
 
Mario Balotelli
 
Baptiste Reynet

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties