Lof voor Ajax-aanwinst: 'Iedereen verwacht dat hij een grote speler wordt'
Zondag, 11 februari 2018 om 22:14

Hassane Bandé maakt komende zomer de overstap van KV Mechelen naar Ajax. De Amsterdammers tellen naar verluidt ruim acht miljoen euro neer voor de Burkinese aanvaller, die dit seizoen indruk maakt in de Belgische competitie. Ook landgenoot Jonathan Pitroipa, tegenwoordig spelend voor Antwerp, verwacht veel van Bandé.

"Ik ben hem nog steeds aan het ontdekken, maar hij heeft al wel een mooi seizoen achter de rug. Snel, technisch, vinnig… Hij heeft alle kwaliteiten. Als hij zich doorzet, kan hij de nieuwe ster van Burkina Faso worden. Maar nu begint voor hem pas het grote werk", zegt de aanvaller in gesprek met de Gazet van Antwerpen. Hij speelde in het verleden voor SC Freiburg, Hamburger SV, Stade Rennes, Al-Jazira en Al-Nasr.

"Iedereen verwacht dat hij een grote speler wordt, hij zal nu twee keer zo goed moeten spelen om de volgende stap te zetten", vervolgt Pitroipa zijn verhaal. "Of hij bij Ajax slaagt? Dat zal van hem afhangen, hé. Hoe past hij zich aan, hoe hard wil hij vechten voor zijn plaats... Het enige wat hij niet mag doen, is twijfelen. Dan zal het niet lukken."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Antwerp FC
 
KV Mechelen
 
Boureima Hassane Bandé

Poll
Heeft Ajax goede zaken gedaan met het aantrekken van Hassan Bandé?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties