'Hij geeft ons, in vergelijking met Ten Hag, minder taken en opdrachten mee'
Maandag, 12 februari 2018 om 11:43

FC Utrecht zag trainer Erik ten Hag in januari naar Ajax vertrekken. Jean-Paul de Jong volgde hem op als oefenmeester van de Domstedelingen en de spelers merken dat er onder de nieuwe trainer meer vrijheid is. Onder De Jong verloor FC Utrecht voorlopig nog niet: er werd tweemaal gewonnen en vier keer gelijkgespeeld.

Afgelopen zaterdag won FC Utrecht met 2-1 van PEC Zwolle. "Naar voren toe krijgen we heel veel vrijheid. Ons spelsysteem is na het vertrek van Erik ten Hag niet veranderd, maar er is wel méér ruimte voor variatie. Veel bewegen, zélf keuzes maken, het past denk ik goed bij het type spelers dat we hebben", zegt Zakaria Labyad in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Meer: PEC Zwolle maakt in Utrecht geen einde aan droevige uitbalans | ‘Labyad heeft het heel goed gedaan, ik zou wel zo iemand kunnen zijn’

"Jean-Paul geeft ons, in vergelijking met Ten Hag, minder taken en opdrachten mee en dus ook meer vrijheid", voegt Mark van der Maarel daar aan toe. "Dat is niet negatief naar Erik bedoeld, maar een verandering. In de eerste duels viel er dus een hoop te zien, was het niet altijd hoogstaand. Maar tegen PEC hebben we qua veldspel iets neergezet wat we verder uit moeten bouwen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Ajax
 
PEC Zwolle
 
Jean-Paul de Jong

Poll
Denk jij dat FC Utrecht zich gaat plaatsen voor Europees voetbal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties