'Kane was erg mollig en niet erg atletisch, maar we zaten verkeerd'
Maandag, 12 februari 2018 om 14:38

Juventus en Tottenham Hotspur staan dinsdagavond tegenover elkaar in het kader van de Champions League. Liam Brady, oud-middenvelder van onder meer Arsenal en Juventus, is momenteel werkzaam bij de jeugdopleiding van the Gunners en verwacht een felle strijd tussen de Europese topclubs: "Het is fifty-fifty wie er doorgaat."

"Of de aanval van Juventus mij overtuigd? Niet helemaal. We hebben het beste wel gezien van Gonzalo Higuaín. Het is moeilijk voor hem om in Europese duels het verschil te maken, hij is te statisch", zegt de Ier in gesprek met Corriere della Sera. "Paulo Dybala, een groot en opkomend talent, is niet langer een verrassing meer voor de tegenstanders."

Meer: Ronaldo heeft eerste Juventus-goal er na acht minuten in liggen | Dorpje van 4.000 inwoners zet zich schrap voor debuut van Ronaldo

"Men weet hoe je hem moet bestrijden. Je hebt meer nodig om in Europa te winnen. Harry Kane bijvoorbeeld heeft karakter dat hem drijft om constant beter te worden. Na Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski heb je hem, de cijfers tonen dat aan. En hij is nog maar 24 jaar", aldus Brady, die Kane in een eerder stadium liet gaan bij de jeugdopleiding van Arsenal.

De voormalig voetballer en trainer erkent dat hij een fout heeft gemaakt door Kane, die schittert bij de Londense rivaal, te laten gaan. "Helaas, ik heb hem laten gaan. Hij was erg mollig en niet erg atletisch, maar we zaten verkeerd. Zelfs Tottenham verhuurde hem drie of vier keer aan clubs uit de lagere divisies. Maar hij heeft een geweldig doorzettingsvermogen, hij verdient alles wat hem toekomt."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Juventus
 
Tottenham Hotspur
 
Paulo Dybala
 
Gonzalo HiguaĆ­n

Poll
Wie verwacht jij dat er verder gaat in de Champions League?
Juventus
Tottenham Hotspur
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties