'Ik wist niet dat Koeman er was, maar op termijn wil ik terugkeren in Oranje'
Maandag, 12 februari 2018 om 18:18

Sven van Beek staat sinds medio november onafgebroken in de basis van Feyenoord en hoopt zich op termijn in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. De verdediger werd in mei 2015 al eens opgeroepen voor Oranje, maar moest zich afmelden met blessureleed. Tot een interland kwam hij nog nooit. Hoewel Van Beek graag weer wordt opgeroepen, houdt hij zich vooral bezig met de sportieve problemen bij Feyenoord.

Zondag verloren de Rotterdammers met 3-1 van Vitesse. De wedstrijd werd in Arnhem gadegeslagen door Koeman, de trainer die Van Beek liet debuteren bij Feyenoord. "Nee, ik wist niet dat Koeman er was. Weet je, ik focus mij eerst op mijn club en geef elke wedstrijd honderd procent", legt Van Beek uit aan ELF Voetbal. "Ik ben nog niet met Oranje bezig, zeker nu ik net weer een paar maanden speel. Op termijn wil ik er graag weer bij komen, maar of het een voordeel is dat Koeman bondscoach is moet blijken."

Meer: Feyenoord krijgt veeg uit de pan: ‘Iedereen heeft de boel in de steek gelaten’ | Zwak Feyenoord blameert zich met kansloze nederlaag in Slowakije

Feyenoord verkeert in een sportieve dip. Van Beek vindt het lastig om te verklaren waar het probleem ligt ten opzichte van vorig seizoen. "Ik kan moeilijk over vorig seizoen praten. Ik was er niet bij. Wel op de Coolsingel, maar niet tijdens wedstrijden. Ik weet niet waardoor het contrast zo groot is met vorig seizoen", aldus de jeugdexponent. Het is volgens Van Beek zaak om intern te benoemen wat er beter kan. "En daarbij moeten we elkaar eens flink de waarheid vertellen. We hebben gewoon een brede, goede selectie met kwaliteiten. Iedereen moet goed in de spiegel kijken."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Sven van Beek
 
Ronald Koeman

>
Eredivisie
Vitesse
3
1
Feyenoord
Zondag, 11 februari 2018 om 14:30
Poll
Zie je Sven van Beek in 2018 terugkeren bij Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
22:51
22:51
Liverpool blijft foutloos na lastige avond op Selhurst Park
27
   
22:42
22:42
'Man City vreest na De Bruyne opnieuw voor maandenlange absentie'
5
   
22:28
22:28
Hateboer helpt Atalanta met fraai doelpunt aan koppositie in Serie A
8
   
22:10
22:10
Vrees voor baan Mourinho: 'Er zijn grote afscheidingen zichtbaar'
25
   
21:54
21:54
Atlético Madrid en Valencia delen de punten na enerverend gevecht
18
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties