Update: FIFA onderneemt geen actie met betrekking tot loyaliteitsbonus Neymar
Vrijdag, 23 februari 2018 om 13:06

Neymar stapt waarschijnlijk naar de rechter om alsnog onder meer zijn loyaliteitsbonus van Barcelona te krijgen, nu de FIFA zijn verzoek om in te grijpen heeft geweigerd, zo melden Cadena Ser en Sport. De Braziliaan vindt dat hij recht heeft op veertig miljoen euro, waaronder dus de loyaliteitsbonus, maar Barcelona wil niet betalen. Neymar gaat nu mogelijk volgens 'het normale rechtssysteem' het geld opeisen.

In de zomer van 2016 verlengde Neymar zijn contract bij Barcelona en de loyaliteitsbonus werd destijds in de verbintenis opgenomen. Barcelona beweert echter dat de Braziliaan de voorwaarden voor de bonus heeft geschonden. "Ten eerste mocht de speler niet met andere clubs onderhandeld hebben de maand voor 31 juli", zei een woordvoerder van Barcelona vorig jaar.

"Ten tweede moest de speler aantonen dat hij zijn contract bij de club respecteerde. En ten derde hadden wij afgesproken dat wij niet zouden betalen voor 1 september, vlak na de deadline van de transferwindow", concludeerde Barcelona, dat om die redenen besloot om het bedrag niet over te maken naar de 26-jarige Braziliaan.

De aanvaller van Paris Saint-Germain, die afgelopen zomer Barcelona voor het recordbedrag van 222 miljoen euro achter zich liet, heeft naar verluidt net als Barcelona van de FIFA te horen gekregen dat de Spaanse grootmacht niet hoeft te betalen. Neymar kan nog naar het Hof van Arbitrage van Sport (CAS) gaan, maar een stap naar de rechter ligt naar verluidt meer voor de hand.

Update 23 februari 13.06 uur - FIFA onderneemt geen actie met betrekking tot loyaliteitsbonus Neymar
De FIFA zal geen uitspraak doen over de vermeende loyaliteitsbonus die Neymar naar verluidt nog te goed heeft van Barcelona. De afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain getransfereerde aanvaller claimt dat recht heeft op een extra betaling van veertig miljoen euro, maar de wereldvoetbalbond zal zich verder niet meer met de zaak bemoeien: "Nadat wij ervan op de hoogte zijn gebracht dat deze zaak door dezelfde partij bij verschillende rechtsgebieden aanhankelijk is gemaakt heeft de FIFA de betrokken partijen geïnformeerd dat het zich niet in een positie bevindt om het onderzoek naar deze affaire voort te zetten", laat een woordvoerder weten aan Sky Sports. Voor Neymar rest nu enkel een gang naar de rechter.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Neymar

Poll
Verwacht jij dat Barcelona alsnog moet betalen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties