Schrijf een reactie...
Update: Openbaar Ministerie in Kroatië klaagt na Modric ook Lovren aan
Woensdag, 19 september 2018 om 18:40

Luka Modric wordt mogelijk vervolgd voor meineed, zo weet Associated Press te melden. De middenvelder zou een valse verklaring hebben afgelegd over zijn transfer van Dinamo Zagreb naar Tottenham Hotspur, zo meent de Kroatische aanklager. Als Modric schuldig wordt bevonden, kan hij een celstraf van maximaal vijf jaar krijgen.

De middenvelder moest vorig jaar getuigen in het proces tegen Zdravko Mamic. De voormalig algemeen directeur van Dinamo Zagreb werd vervolgd voor belastingfraude en verduistering. Mamic, zijn broer en twee anderen zouden in totaal vijftien miljoen euro verduisterd hebben uit de transferopbrengsten van Dinamo Zagreb. Daarnaast zou er voor 1,6 miljoen gefraudeerd zijn met belastingen.

Modric ontving een deel van de transfersom toen hij Dinamo Zagreb voor Tottenham Hotspur verruilde. De overeenkomst dat hij recht had op een deel van de transfersom had hij naar eigen zeggen in 2004 al gesloten met de club. Volgens de Kroatische aanklager werd deze overeenkomst pas in 2008 gesloten, toen Modric Dinamo Zagreb reeds had verlaten. In 2015 zou Modric dit al toegegeven hebben, maar hij zou zijn verklaring hebben aangepast in het voordeel van Mamic.

Update 12 maart 18.53 uur – 'Na Modric moet ook Lovren vrezen voor jarenlange celstraf'
Na Luka Modric wordt mogelijk ook Dejan Lovren aangeklaagd voor het plegen van meineed, zo meldt Telegram. De verdediger van Liverpool wordt ervan verdacht net als Modric gelogen te hebben bij een uitgaande transfer van Dinamo Zagreb. Lovren heeft op verschillende tijden verschillende verklaringen afgelegd, waarmee hij Zdravko Mamic, voormalig algemeen directeur van Dinamo, zou beschermen. Lovren zei bijvoorbeeld dat hij in 2010 in Kroatië was om wat transacties te regelen, maar de verdediger zou destijds al in Frankrijk zijn geweest.

Update 19 september 18.40 uur - Na Modric ook aanklacht tegen Lovren
Na Luka Modric is ook Dejan Lovren in Kroatië aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. De verdediger van Liverpool zou vorig jaar als getuige hebben gelogen tijdens de rechtszaak die vanwege belastingontduiking en geldverduistering was aangespannen tegen zijn oude club Dinamo Zagreb. In Kroatië staat een gevangenisstraf van zes maanden tot maximaal vijf jaar op meineed. Oud-voorzitter Zdravko Mamic, de spil in de corruptiezaak, werd in juni veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar.

 
Kroatië
 
Real Madrid
 
Tottenham Hotspur
 
Dinamo Zagreb
 
Luka Modric

Meer nieuws
Reacties