Younes weigert in te vallen: 'Ik vind dat hij erin moet als ik dat wil'
Zondag, 11 maart 2018 om 17:13

Ajax won zondagmiddag met 4-1 van sc Heerenveen, waardoor de achterstand op koploper PSV, dat zaterdag met 5-0 verloor van Willem II, geslonken is naar zeven punten. Trainer Erik ten Hag wilde vlak voor tijd Amin Younes nog binnen de lijnen brengen, maar de Duits international weigerde in te vallen, tot onbegrip van de oefenmeester.

"Younes wilde ik belonen voor zijn goede invalbeurt en zijn werk op de training, maar het was vlak voor tijd en hij vond het niet noodzakelijk om in te vallen", zegt Ten Hag na afloop van het duel met de Friezen in gesprek met FOX Sports. "Natuurlijk ben ik de baas, ik vind ook dat hij moet invallen. Ik zal het er wel even met hem over hebben."

Meer: ‘Naïeve’ Younes: ‘Daarom fluisterden sommige mensen dingen in mijn oor’ | Younes: ‘Het was mijn grootste fout, het was heel slecht tegenover Ajax’

"Ik vind dat hij erin moet als ik dat wil. Hij vond het niet noodzakelijk, dus heb het zo maar gelaten", aldus Ten Hag, die baalt van het feit dat Ajax niet eerder afstand nam van Heerenveen: "Dat is een smetje op deze ruime overwinning. Na de 1-0 kwam zo snel de 1-1. Totaal onnodig. De linies lagen te ver uit elkaar. Voetbal is een spel van fouten, maar Ajax mag zo'n fout niet maken. Daarna werd het onrustig. Dat snap ik, want het is een jonge ploeg. Ik kan me voorstellen dat er zo wordt gereageerd."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
sc Heerenveen
 
Amin Younes
 
Erik ten Hag

Poll
Verwacht jij dat Ajax PSV nog gaat achterhalen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties