Update: Griekse competitie drie weken na ongeregeldheden weer opgestart
Maandag, 26 maart 2018 om 15:55

De Griekse topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene is zondagavond gestaakt. Het liep volledig uit de hand toen in blessuretijd een doelpunt voor de thuisploeg werd afgekeurd. Supporters kwamen het veld op en ook voorzitter Ivan Savvidis ging verhaal halen bij scheidsrechter Georgios Kominis. De bestuurder van PAOK kwam het veld op met een vuurwapen op zak.

Volgens Manolo Jimenez, de Spaanse trainer van AEK, liep Savvidis naar de scheidsrechter. Hij liet aan Kominis zijn vuurwapen zien en zou toen gezegd hebben: ‘jouw carrière als scheidsrechter is voorbij’, zo liet Jimenez weten op de Spaanse radio. De scheidsrechter en zijn collega’s verlieten het veld nadat Kominis was bedreigd door Savvidis.

De man met het vuurwapen is Ivan Savvidis, voorzitter van PAOK Saloniki. Toen de winnende treffer in blessuretijd werd afgekeurd ging hij het veld op om verhaal te halen. #paok #aek #savvidis

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

In de negentigste minuut tekende Fernando Varela voor de 1-0 in het Toumba Stadiium. Zijn doelpunt werd afgekeurd, waarna de situatie escaleerde. PAOK kreeg eerder op de dag overigens nog drie punten terug, die eerder werden afgenomen als straf voor het niet doorgaan van het duel met Olympiakos Piraeus. Die wedstrijd werd afgelast nadat Olympiakos-trainer Oscar Garcia voor de wedstrijd vanuit het publiek werd geraakt door een kassarol. Een dag later werd een supporter van PAOK opgepakt.

Update 12 maart 13.25 uur – Griekse competitie geschorst na uit de hand gelopen topper
De Griekse regering heeft besloten om de competitie voor onbepaalde tijd stil te leggen, nadat verschillende keren de boel uit de hand is gelopen. Zondagavond werd de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene nog gestaakt, waarna supporters het veld opkwamen en voorzitter Ivan Savvidis verhaal ging halen bij scheidsrechter Georgios Kominis, waarbij hij een vuurwapen op zak had. De Griekse justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Savvidis. De Griekse minister van Sport geeft aan dat men in contact staat met de UEFA om de situatie te verbeteren.

Update 26 maart 15.55 uur - Griekse competitie drie weken na ongeregeldheden weer opgestart
Aanstaande zaterdag wordt er voor het eerst weer gevoetbald in Griekenland nadat de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene drie weken geleden volledig uit de hand liep. Supporters van PAOK stormden na een afgekeurd doelpunt het veld op, waarna voorzitter Ivan Savvidis met een pistool op zak eveneens verhaal ging halen bij de scheidsrechter. De Griekse regering legde daarna de hele competitie stil, maar de voetbalbond van het Zuid-Europese land laat maandag weten dat er na de interlandonderbreking weer gevoetbald zal worden.

 
Meer video's
 
Super League
 
PAOK Saloniki
 
AEK Athene

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties