Update: Carragher rest van het seizoen geschorst na spuugincident
Woensdag, 14 maart 2018 om 12:20

Jamie Carragher ligt onder vuur. De oud-verdediger annex analist van Sky Sports verloor zijn zelfbeheersing na de 2-1 nederlaag van Liverpool tegen Manchester United zaterdagmiddag terwijl hij tijdens het autorijden uit de tent werd gelokt door een fan van the Red Devils. Carragher besloot tijdens het rijden zijn raampje omlaag te doen en de provocateur te bespugen.

Carragher werd meerdere malen geprovoceerd door de man die naast hem reed. Hij herhaalde de uitslag meerdere malen tegenover de voormalig stopper van Liverpool, die op een gegeven moment besloot zijn speeksel in de strijd te gooien. Carragher spuugde richting de provocerende bestuurder, maar de veertienjarige dochter, die ook in de auto zat, is ook geraakt door het speeksel.

Meer: Tiener nuchter onder sterrenstatus: ‘Moet klusjes doen, ik doe het stofzuigen’

Jamie Carragher laat zich uit de tent lokken! ??????

Posted by voetbalzone on Monday, March 12, 2018

De beelden kwamen al snel online en Carragher besloot zodoende op Twitter zijn excuses aan te bieden: "Het ging twee, drie keer door. Ik reed in eerste instantie gewoon weg, maar het bleef doorgaan. Ik verloor mijn zelfbeheersing. Ik ging mijn boekje te buiten. Ik heb persoonlijk mijn excuses aangeboden aan de familie."

Sky Sports, de werkgever van Carragher, is absoluut niet blij met de actie van de analist. Het televisiestation heeft besloten in gesprek te gaan met de oud-voetballer: "Het is onacceptabel gedrag en we zullen dit zeker met Jamie gaan bespreken." Verschillende media in Engeland speculeren dat het incident kan leiden tot het ontslag van de veertigjarige Carragher.

Update 12 maart 16.32 uur - Jamie Carragher voorlopig geschorst na ‘spuugincident’
Jamie Carragher heeft van Sky Sports te horen gekregen dat hij voorlopig niet op een klus als analyticus hoeft te rekenen. De voormalige verdediger van Liverpool kwam dit weekend negatief in het nieuws nadat er beelden opdoken waarin hij naar een auto van een Manchester United-fan spuugde. De omroep laat weten ‘dit incident extreem serieus op te vatten en Jamie’s acties te veroordelen.’ "Het voldoet bij lange niet aan de standaarden die we verwachten van onze mensen", voegt Sky toe. Het is nog niet duidelijk of deze schorsing het definitieve einde van Carragher betekent, of dat hij slechts tijdelijk het veld moet ruimen.

Update 14 maart 12.20 uur – Carragher rest van het seizoen geschorst na spuugincident
Jamie Carragher is voor de rest van het seizoen geschorst door zijn werkgever Sky Sports. De analist spuugde na afloop van de wedstrijd van Manchester United tegen Liverpool naar een provocerende fan van United; een video van het incident ging viral. "Jamie heeft de volle verantwoordelijkheid op zich genomen voor wat er is gebeurd", luidt het statement van Sky Sports. "Hij belooft dat hij de hulp zoekt om te garanderen dat dit nooit meer gebeurt. Voor de start van het volgende seizoen gaan we weer om de tafel en bespreken we of Jamie klaar is om terug te keren."

 
Premier League
 
Liverpool
 
Manchester United
 
Jamie Carragher

Poll
Moet Jamie Carragher ontslagen worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties