Miskoop van Barça lucht zijn hart: 'Het was een hel, ik schaam me'
Maandag, 12 maart 2018 om 16:45

André Gomes is niet gelukkig. De middenvelder maakte in 2016 voor 35 miljoen euro de overstap van Valencia naar Barcelona, maar heeft de hoge verwachtingen sindsdien niet kunnen waarmaken. Hij werd vorig seizoen door sportkrant Marca verkozen tot 'grootste miskoop van het jaar' en ook deze jaargang wil het niet vlotten. In een openhartig interview met Panenka vertelt Gomes zich te schamen.

De Portugees kwam dit seizoen tot dertien competitieduels, waarvan vier als basisspeler. Als hij op het veld staat, kan hij daar niet van genieten. "Ik voel me niet goed op het veld. De eerste zes maanden bij Barcelona verliepen best goed, maar daarna veranderde de situatie. Misschien is het niet het juiste woord, maar het was enigszins een hel voor me. Ik voelde steeds meer druk", geeft Gomes toe. "Daar kan ik wel mee omgaan, maar niet als ik die druk zelf opleg. Ik voel me slecht tijdens wedstrijden."

Tijdens trainingen kan hij wel tot rust komen, zegt de Europees kampioen van 2016. Zijn ploeggenoten proberen hem waar mogelijk te steunen. "Ik voel me goed in het bijzijn van mijn teamgenoten. Natuurlijk zijn er dagen waarop ik minder zelfvertrouwen heb en dat zie je terug tijdens de training. Het kan zijn dat ik de dag voor een training een wedstrijd speelde en daar nog steeds mee bezig ben in mijn hoofd. Dan kan ik niet vooruit", verklaart de 24-jarige miljoenenaankoop.

"Meer dan eens wilde ik mijn huis niet verlaten", vervolgt hij. "Mensen kijken je aan. Uit schaamte wilde ik niet de straat op. Mijn vrienden zeggen dat ik steeds de rem erop houd. Ik sluit mezelf af. De frustratie die ik heb, uit ik niet. Ik praat met niemand, ik val niemand lastig. Ik schaam me. Ik denk te veel na en dat is niet goed voor me. Ik denk na over wat slecht gaat en wat ik daaraan moet doen. Mijn teamgenoten staan me bij, maar toch gaan de dingen niet zoals zij zouden willen dat ze gaan."

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
André Filipe Tavares Gomes

Poll
Denk je dat het goed komt met André Gomes bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties