Update: sc Heerenveen neemt ook afscheid van assistent-trainer
Woensdag, 21 maart 2018 om 13:48

Jurgen Streppel vertrekt komende zomer bij sc Heerenveen, zo weet de Leeuwarder Courant dinsdag te melden. De trainer van de Friese club heeft een aflopend contract en de Eredivisionist is niet van plan om Streppel een nieuwe aanbieding te doen. De slechte prestaties van Streppel met Heerenveen is de voornaamste reden van het vertrek.

Heerenveen staat na de nederlaag tegen Ajax (4-1) in het rechterrijtje in de Eredivisie. Streppel begon in de zomer van 2016 aan zijn klus in Friesland. De eerste seizoenshelft van het seizoen 2016/17 verliep boven verwachting, maar na de winterstop ging het stukken minder met Heerenveen. De club behaalde nog wel de play-offs, maar werd daarin uitgeschakeld door FC Utrecht.

Afgelopen zomer mocht Streppel enkele nieuwe gezichten verwelkomen en daarom werd er ook veel verwacht van dit seizoen. Heerenveen pakte uit de eerste zes wedstrijden veertien punten, maar daarna ging het wederom mis. De mindere resultaten, in combinatie met de lage toeschouwersaantallen, heeft Heerenveen doen besluiten een andere koers te varen, zo klinkt het. Het is nog niet bekend wie Streppel gaat opvolgen.

Update 13 maart 13.03 uur – Heerenveen bevestigt vertrek Jurgen Streppel
De wegen van Jurgen Streppel en sc Heerenveen scheiden na dit seizoen. Dat maakt de club dinsdag bekend via de officiële kanalen. "Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken tussen alle partijen. We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen", laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten op de clubwebsite. "We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij sc Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen." Met Gerry Hamstra gaan de Friezen wel langer door. De club heeft besloten het lopende contract van de technisch manager te verlengen tot medio 2020.

Update 21 maart 13.48 uur - sc Heerenveen neemt ook afscheid van assistent-trainer
Naast Jurgen Streppel is ook Michel Vonk bezig aan zijn laatste maanden aan zijn laatste maanden in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen laten woensdagmiddag namelijk via de officiële kanalen weten dat het aflopende contract van de assistent-trainer niet wordt verlengd. De voormalige hoofdtrainer van Telstar was sinds begin dit jaar werkzaam in Heerenveen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
sc Heerenveen
 
Jurgen Streppel

Poll
Een goed besluit van sc Heerenveen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties