Update: Voorzitter met vuurwapen op zak mogelijk vijf jaar geschorst
Woensdag, 14 maart 2018 om 13:07

Ivan Savvidis, voorzitter van de Griekse topclub PAOK Saloniki, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn actie tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen AEK Athene. Toen scheidsrechter Georgios Kominis vlak voor tijd een doelpunt van PAOK afkeurde, kwam Savvidis het veld op om verhaal te halen. Hij deed dat met een vuurwapen op zak.

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle fans van PAOK, alle Griekse fans en de mondiale voetbalwereld. Het spijt me zeer", zegt Savvidis op de clubwebsite. "Ik had niet het recht om op deze manier het veld te betreden. Mijn enige doel was om de tienduizenden PAOK-supporters te beschermen. Geloof me, ik wilde me niet bemoeien met de tegenstander of de scheidsrechter. En ik heb zeker niemand bedreigd."

Na het incident heeft de Griekse voetbalbond besloten om de competitie tot nader order te staken. De speelronde van komend weekeinde komt te vervallen en door de interlandstop die daarna volgt, zal er ten vroegste in april weer een bal rollen in de competitie. "Dergelijke extreme gebeurtenissen vragen om dappere beslissingen. We kunnen de Super League pas weer hervatten als er duidelijke afspraken en regels zijn over dit soort incidenten", liet sportminister Georgios Vassiliadis zondag weten.

Update 14 maart 13.07 uur – Voorzitter met vuurwapen op zak mogelijk vijf jaar geschorst
Ivan Savvidis, voorzitter van PAOK, wordt mogelijk voor vijf jaar geschorst, aangezien de Griekse voetbalbond hem heeft aangeklaagd voor meerdere vergrijpen, waaronder gewelddadig gedrag. Savvidis bestormde net als veel andere fans het veld tijdens een duel met AEK Athene en droeg op dat moment een vuurwapen met zich mee. Savvidis heeft reeds zijn excuses aangeboden.

Lees hier een uitgebreid verhaal over de gebeurtenissen van afgelopen zondag tijdens het duel tussen PAOK en AEK Athene.

 
Meer video's
 
Super League
 
PAOK Saloniki
 
AEK Athene
 
Nikos Savvidis
 
Georgios Kakko

>
Super League
PAOK Saloniki
0
3
AEK Athene
Zondag, 11 maart 2018 om 18:30
Meer nieuws
   
10:45
10:45
Sneijder loopt kneuzingen in de nek op bij aanrijding
1
   
10:30
10:30
Kelderklasse komt met app: 'Mooiste filmpjes uit Nederlands amateurvoetbal'
0
   
10:23
10:23
'Heerlijk dat de concurrentiestrijd tussen Huntelaar en Dolberg kan beginnen'
25
   
10:18
10:18
'Ajax laat zich niet weer vernederen door PSV'
19
   
10:08
10:08
Vilhena: 'Had ik niet verwacht van zo'n grote speler als Ronaldo'
13
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties