Eredivisie volgt PL en Serie A niet: 'We gaan niet vooroplopen'
Dinsdag, 13 maart 2018 om 18:50

De zomerse transfermarkt blijft in Nederland voorlopig lopen tot de laatste week van augustus. Onder andere de Premier League en de Serie A besloten recent de spelersmarkt voor het eerste speelweekend van het nieuwe seizoen te sluiten, maar de kans is voorlopig klein dat de Eredivisie dat voorbeeld zal volgen, zo laat Jacco Swart dinsdag weten.

"Wij vinden het wenselijk dat de einddatum Europees geharmoniseerd wordt", vertelt de directeur van de Eredivisie CV desgevraagd in gesprek met Voetbal International. "En dan het liefst zo vroeg mogelijk. Maar wij hebben geen behoefte om na Engeland en Italië als derde die datum naar voren te halen."

Swart benadrukt dat Nederland een 'exportland' is en dat de technisch directeuren van de verschillende Eredivisie-clubs om die reden geen voorstander zijn van het naar voren halen van de slotdag van de zomerse transferperiode. "Als allerlei landen nog wel open zijn, raken we spelers kwijt, terwijl clubs geen vervangers kunnen halen", vervolgt hij.

Swart legt uit dat landen als Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken, net als Nederland, 'het liefst zo lang mogelijk wachten'. "Om nog zoveel mogelijk ruimte te hebben na de play-offs voor Champions en Europa League. Daarom verbaasde mij de stap van de Italianen ook wel. Want die hadden tot voor kort ook altijd dat standpunt. Pas als straks ook Spanje, Duitsland en Frankrijk meegaan, krijg je een natuurlijk proces en zullen de markten overal vroeger gaan sluiten. Als exportland volgen wij dat, maar gaan we nu niet vooroplopen."

 
Eredivisie

Poll
Heb jij begrip voor de uitleg van Jacco Swart?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties