Clubiconen fileren Man United: 'Geen bezieling, geen energie, geen snelheid'
Dinsdag, 13 maart 2018 om 23:06

Manchester United werd dinsdag door Sevilla uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League (1-2). De Engelse grootmacht speelde een matige wedstrijd voor eigen publiek en kreeg in de slotfase het deksel op de neus, door twee doelpunten van Wissam Ben Yedder. Clubiconen Rio Ferdinand en Paul Scholes hebben geen goed woord over voor het team van José Mourinho.

Ferdinand had de nederlaag niet zien aankomen, nadat Manchester United afgelopen weekeinde in de Premier League nog met 2-1 had gewonnen van Liverpool. "Vreselijk. De spelers oogden nerveus. Je moet zo'n wedstrijd bij het nekvel grijpen", zegt de oud-verdediger bij BT Sport. Ferdinand wordt aangevuld door Scholes: "Er was geen bezieling, geen energie, geen snelheid. Het is onverklaarbaar."

Meer: Mourinho wisselde ‘stevige woorden’ uit: ‘Hij is een enorme lastpak’ | ‘Raiola stelt plan voor terugkeer van ontevreden Pogba in werking’

BAM! Old Trafford is het huis van Wissam Ben Yedder! ??????

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 13 maart 2018

Manchester United maakte naar het oordeel van Ferdinand een onherkenbare en vooral angstige indruk. "Het leek wel alsof een stel vreemden bij elkaar was gegooid", vervolgt hij. "De mentaliteit klopte niet. Als je thuis speelt, is het aan jou om aan te vallen. Het team startte verdedigend en maakte de indruk het niet op te kunnen brengen. Alexis Sánchez was geen schim van de speler die hij ooit is geweest."

"Ze benaderen elke wedstrijd op een conservatieve manier", is Scholes kritisch. De voormalig middenvelder van the Red Devils relativeert de zege die afgelopen zaterdag werd geboekt op Liverpool. "Ook toen was het voetbal niet geweldig. Ze kwamen ermee weg, omdat er gewonnen werd, maar veel optredens zijn precies hetzelfde, maar worden onder het tapijt geschoven, omdat er gewonnen wordt."

 
Champions League
 
Manchester United
 
Sevilla
 
José Mourinho
 
Paul Scholes

Poll
Manchester United is beter af zonder José Mourinho
Eens
Oneens
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties