'Als ze van managers wisselden, zou United exact hetzelfde doen als City'
Woensdag, 14 maart 2018 om 08:56

Manchester United verloor dinsdagavond met 1-2 van Sevilla en is daardoor uit de Champions League geknikkerd. De ploeg van José Mourinho wist op Old Trafford niet te overtuigen en daardoor is uitschakeling een logisch vervolg, zo redeneert Ian Wright. De Engelsman zou graag zien dat the Red Devils een andere manager krijgt, zodat het kan wedijveren met Manchester City.

"Als je de twee partijen tegenover elkaar zou zetten en ze naar hun maximale capaciteiten laat voetballen, zou dat een fantastische wedstrijd zijn", zegt de voormalig spits van Arsenal en de nationale ploeg van Engeland tegenover Sky Sports. "Want als je naar de ploeg van City kijkt, zitten ze als collectief op dezelfde golflengte. Als je kijkt naar United is het, qua individuen, even goed als de spelers van City."

Meer: Pogba hint op gespannen relatie met Mourinho: ‘Meer kan ik niet zeggen’ | Mourinho krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf en forse boete voor fraude

"Maar United is geen collectief. Als ze bij elkaar kunnen worden gebracht zoals is gebeurd bij City, kunnen ze het niveau van City halen", vervolgt Wright. "Als ze van managers wisselden, denk ik dat United exact zou doen wat City nu doet, omdat United het soort spelers heeft waarbij Josep Guardiola net zoveel kan uitpersen als bij City, zonder twijfel. Hij zou niet spelen zoals Mourinho."

"Je gaat mij niet vertellen dat de spelers van United niet met jaloezie kijken naar hoe briljant en vrij de spelers van City spelen. Je kan mij niet vertellen dat dit de manier is waarop Paul Pogba, Marcus Rashford en Anthony Martial willen spelen. Dat van City is hoe ze allemaal willen spelen, omdat het er ook op lijkt dat ze heel veel plezier ermee hebben", besluit Wright.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Manchester City
 
José Mourinho
 
Josep Guardiola

Poll
Verwacht jij dat José Mourinho ook volgend seizoen manager is van Manchester United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties